Черно море ще се опита да подобри рекорд срещу ЦСКА

Черно море ще се опита да подобри рекорд срещу ЦСКА

Topsport.bg

днес, 10:25

Черно море приема ЦСКА в мач от 10-ия кръг на efbet Лига. Двубоят е тази вечер в 20:00 часа, а "моряците" ще направят опит да изравнят един от рекордите си срещу "червените".

В момента варненският тим е в серия от три поредни мача без загуба. Ако не загуби тази вечер, отборът на Илиан Илиев ще изравни рекорда на Черно море за най-много последователни срещи без поражение срещу ЦСКА.

През миналия сезон "моряците" първо направиха 1:1 като гост на ЦСКА, а след това постигнаха две победи с по 1:0. Най-дългата серия без загуба от "червените" в историята на клуба е записана в периода 2008-10.

Тя започва през сезон 2008/09 под ръководството на Никола Спасов, който впоследствие беше наречен от феновете с прозвището Адмирала.

През въпросния шампионат Черно море прави 1:1 в София и печели с 2:0 у дома. През следващото първенство, вече с Велизар Попов начело, "моряците" постигат две ремита срещу ЦСКА - 0:0 във Варна и 2:2 в столицата. Успешната поредица приключва през есента на 2010 г. със загуба с 0:1 на "Васил Левски" след гол на Маркиньос.

Източник: Topsport.bg

Последни новини