Шеф в Локо (Сф): Решението трябваше да дойде още преди мача

Шеф в Локо (Сф): Решението трябваше да дойде още преди мача

Novsport

15-03-2021, 17:57

 Спортният директор на Септември (София) Кристиян Добрев коментира срещата между своя тим и Миньор (Перник). Двата тима изиграха само едно полувреме, завършило при резултат 0:0, като заради тежки условия не е ясно кога ще бъде доигран мачът.

"Това решение трябваше да се вземе още преди мача. Може би ги достраша. Днес играхме на някакво подобие на терен, защото на тези локви не можеше да се играе. Изпълкомът трябва да вземе едно хубаво решение, а то е българските отбори да играят през в периода пролет-есен, а не тогава да се почива и в такова време да се играе. Януари и февруари не стават изобщо за игра. Това са ненормални условия за футбол.

Този мач изобщо не трябваше да започва. Ако в България се играе пролет-есен, ще са много повече позитивите. Никой обаче не смее да вземе такова решение, събират се сега да махнат Коце Гергинов, защото той не се съобразява с никого и сега ще търсят как да му отрежат главата. Чисто метеорологичната обстановка не позвоилява през тези месеци да се играят срещи. В най-доброто време юли, юни не се играе. 

Като гледам сега как го обръща на сняг, не мисля, че утре ще може да се играе, ние категорично няма да искаме да играем. Това по всички правила на футбола е червен картон. Не може вратарят да спира стопроцентова голова ситуация и да не се даде червен картон. 

Надявам се реферът да бъде наказан, защото по този начин нещата можеха да са коренно различни. Абсолютна грешка на съдията", заяви Добрев. 

"Най-големият проблем е, че нашият отбор е млад и иска да игра футбол. Не на лед, не на вода, не на сняг. Виждаме, че с чужденци и гастарбайтъри нищо не става и футболът ни копае дъното", добави още директорът.

Източник: Novsport