Ще чакаме и оставка...

Ще чакаме и оставка...

Topsport.bg

30-04-2024, 09:47

Ще чакате. Това отговори треньорът на Левски Николай Костов на въпрос кога отборът му ще победи ЦСКА. Явно ще чакаме и новина за оставка...

Изминаха повече от 48 часа след поредния срам, който Левски трябваше да преживее дни преди да навърши 110 години, а от клуба все още не са излезли със съобщение, в което да уведомят, че са се разделили, без значение как, с треньора си.

Николай Костов успя да превърне отбора си в жалка картинка. Представянето на "сините" футболисти в последните 5 мача е плачевно и носи само и единствено мъка на привържениците.

Сбъркана тактика, объркани футболисти, неуверен отбор, липса на всякаква хармония в състава и изпусната съблекалня. 4 мача - 4 загуби срещу водещите отбори и голова разлика 3:13. Това представлява Левски на Николай Костов в момента.

Печат, на който пише "посредственост".

Не може обаче да се отрече, че Николай Костов успя да стори немислимото до момента. 60-годишният тактик успя да обедини феновете на Левски. Срещу себе си.

За поведението му на пресконференцията след края на мача се изговори и изписа много. Но само то е достатъчно, за да му бъде показана вратата на стадион "Георги Аспарухов". Позицията "треньор на Левски" е една от най-важните в България. И не може човекът, който е на нея, да се държи по този начин.

Сезонът за Левски все още не е загубен и съществува, макар и минимален, шанс за класиране в евротурнирите. За да се стигне дотам обаче Николай Костов трябва да освободи позицията, която заема. И ако има чест и морал, поетата отговорност от него трябва да е не само на думи, а и чрез подаване на оставка.

Въпреки че тактикът от Добрич напълни отбора с играчи със спорни качества и се опита, заедно с двамата си украински помощници, да превърне Левски в Брайтън на Балканите, на "Герена" все още има играчи, които могат да спасят сезона, ако бъдат оставени да играят това, което могат и знаят. Както го направиха през второто полувреме срещу ЦСКА, когато отказаха да се съобразяват с изискванията на наставника си.

"Левски има треньор, от когото сме доволни и щастливи". Това заяви наскоро мажоритарният собственик на клуба Наско Сираков. Фактите обаче показват, че съперниците на "сините" са по-щастливи.

Не знам дали горните редове ще се сторят смислени на Николай Костов. А и не ме интересува.

Разбра се вече, че ако си фен на Левски ще трябва да чакаш - голяма победа, смислен отговор или новина за треньорска рокада.

Източник: Topsport.bg

Последни новини