В очакване на развитията през втория полусезон

В очакване на развитията през втория полусезон

15-01-2018, 12:21

Предстои вторият сезон на групата. В центъра на вниманието са най-вече претендентите за титлата, а динамиката при всеки от отборите е голяма, случват се трансфери, неочаквани резултати, затова може да следите актуални прогнози за А Група в Machovete.com

Да започнем с „Лудогорец“, който е освободил Кишада, но все още няма извършен трансфер. Капитанът Дяков е получил предложение за нов договор, така че предстои той да бъде подписан. Очаква се румънецът Кишеро да остане в тима, а не да се присъедини към турски отбор. Той също е получил предложение за нов договор. Очаква се да бъде привлечен и босненският национал Ясмин Мешанович, който играе в босненския шампион „Марибор“. Вкарал е 9 гола за 31 мача. Договорът на Мешанович с босненския отбор е до 2020 година, което означава, че „Лудогорец“  ще трябва да плати солидна сума за трансфера: очаква се тя да е около един милион евро. Очаква се „Лудогорец“ да стане още по-силен и да покаже още по-интензивна игра.

За ЦСКА се очаква попълнение с колумбиец, Жеан Карлос Бланко. Има постъпили оферти за Фернандо Каранга, но ръководството на клуба няма желание да го продаде на сегашната цена от 2,5 милиона долара. Ако решат да го продадат, като посочва мениджърът Стоилов, ще бъде на много по-висока цена. Ново попълнение е Божидар Чуканов, който е на първи лагер с мъжкия отбор, след като доскоро беше част от юношеския отбор. Мотивацията на Чуканов е много голяма, тъй като още от дете се е стремил към членство в мъжкия отбор. Очаква се да се представи добре – знаем, че е изкарал двуседмични проби в „Ливърпул“ през 2014 година. Има вероятност за подписване на договор за спонсорство на ЦСКА от китайски холдинг, който е с огромен годишен оборот, след тримесечни преговори. Този договор също би осигурил мощна мотивация. Нека видим какви ще бъдат окончателните промени, а междувременно следете и прогнози от Мачовете.ком

Отборът на „Левски“ е в период на селекция. Очаква се присъединяване на нов нападател, сина на бразилската легенда Ривалдо – Ривалдиньо, който понастоящем играе в „Динамо“ - Букурещ. А халфът Нелуц Рошу се очаква да премине в букурещкия отбор. Ново попълнение е Станислав Костов, който идва от юношеския отбор на „Пирин“. Има предложение и за национала на Словения Диан Лазаревич. Има вероятност и за придобиване на един изтъкнат френски играч. Това е Ервен Онгенда, 22 годишен, който може да играе и като нападател, и като крило, а освен това е двукратен шампион на Франция като част от „Пари Сен Жермен“. „Левски“ не е бил шампион от 10 години, Делио Роси има своите амбиции за титлата, и се очаква да мотивира силно и играчите.

При „моряците“ – „Черно море“, Илиян Илиев се завръща на поста треньор. Той е един от най-добрите треньори, а това се очаква да допринесе за участието на отбора в спора за титлата. Илиев е освободил един от добрите нападатели, Антон Огнянов. Затова пък отборът е подписал с трима нови играчи. Илиев идва от „Верея“ и е привлякъл двама играчи от този отбор. Третият е юношата на френския „Нант“ - Аристот. „Черно море“ е показвал, че може да бъде достоен противник на водещите софийски отбори, така че и тук можем да очакваме интересни развития.