Венко Попов: Башлиев и Сандев няма да ходят никъде

Венко Попов: Башлиев и Сандев няма да ходят никъде

Novsport

11-01-2018, 11:43

Управителят на ОФК Пирин (Благоевград) Венко Попов заяви, че е изненадан от информациите как защитниците Александър Башлиев и Румен Сандев ще пътуват към Казахстан, за да се присъединят като свободни агенти в местен клуб.

"И двамата се подготвят с отбора от първата зимна тренировка и не са напускали", каза още Попов. 

Това няма и как да се случи, тъй като всички футболисти в отбора са получили всички дължими суми по договорите си и то още преди Коледа. Така на практика няма начин който и да било от актуалния състав на орлетата да разтрогне по вина на клуба.

"Ако има някакъв интерес към наши играчи, не е проблем да се говори, да се коментира, да се обсъди. Всеки футболист си има цена и ние сме готови да преговаряме с отборите, които желаят да ги привлекат. Но няма начин да си тръгнат свободни", каза още Венко Попов.

Бившият полузащитник и колегите му в Пирин са наясно как определени хора, агенти или посредници са се свързали с играчите без да информират клуба.

"Най-отговорно заявявам, че ще сезираме компетентните органи за нерегламентирано влизане в контакт с наши футболисти. Това е абсолютно недопустимо, да не говорим, че е некоректно да се говори зад гърба ни с играчите. Ако бяха с изтичащи през юни контракти, е нормално. Но не и в този случай, тъй като те са с дългосрочни отношения", добави Венко Попов.

"Искам да се обърна към всички, които се интересуват от бъдещето на Пирин, че е е време да се спре с тиражирането на неверни твърдения. В момента идеята в клуба ни е да търсим нови попълнения, с които да се подсилим за пролетта, а не да разпродаваме или да освобождаваме играчи", завърши той.

Пирин тренира по плана на наставника Милен Радуканов. На 28-и януари орлетата заминават на лагер в Турция, където ще останат до 9-и февруари. Там ще имат 4 или 5 контролни срещи, като съперниците и датите все още са в процес на уточняване.

Източник: Novsport