Сензациите в пресата: Левски вдига мизата за вратар

Сензациите в пресата: Левски вдига мизата за вратар

Novsport

17-06-2019, 08:40

Най-интересните теми от българската преса днес, 17 юни:

„Тема спорт”: Левски вдига мизата за вратар

Ръководството на Левски е вдигнало сумата, която предлага за закупуването на италианския вратар Мирко Пилиачели. Причината е, че той е желан от елитни кипърски и италиански тимове. През изминалия сезон стражът бе несменяем титуляр в Университатя Крайова, който финишира на четвърто място в румънското първенство. Той бе под рамката в 36 двубоя. Любопитното е, че вкара и един гол - от дузпа в мрежата на Стяуа. На "Герена" имат и друг вариант с чуждестранен страж, но Пилиачели е под №1 в списъка им. През пролетта той е бил наблюдаван на живо. 

Днес се очаква да има раздвижване по селекцията в Левски, тъй като до момента така и не са представили ново попълнение. А времето лети и ги притиска. Утре тимът заминава на подготвителен лагер в Австрия, където ще бъде отиграна тактиката за новия сезон. За Петър Хубчев и възпитаниците му той започва на 11 юли с двубой от първия квалификационен кръг на Лига Европа. Първенството у нас пък стартира в уикенда на 13-14 юли. Петър Хубчев държеше Левски да бъде подсилен с родни национали. Сините искат защитника на Ботев Пд Кристиан Димитров, както и Асен Чандъров и Здравко Димитров от Септември, които са част от младежката селекция на България. Треньорът иска да подсили Левски във всички линии, настоява да бъде взет и класен чуждестранен нападател.

„Меридиан мач”: Играч на Славия се нареди до Донарума и Санчо

Вратарят на Славия Антонис Стерякис попадна в изключително престижната класация на италианския „Тутоспорт" - „Голдън бой". Изданието определи 100-те най-талантливи играчи в Европа до 21 години, измежду които предстои да бъде избран и номер 1. Стерякис е на 20 години и през миналия сезон записа 20 мача във всички турнири. Най-впечатляващ безспорно е двубоят му с ЦСКА, завършил 1:0 за „белите", в който младокът направи над 10 спасявания. Преди няколко месеца той бе пред трансфер в Олимпиакос.

В листата на „Тутоспорт" попадат предимно играчи от петте големи първенства, като тук са вратарят на Милан Донарума, чудото от Дортмунд Джейдън Санчо, Де Лихт от Аякс, Брахим Диас от Реал Мадрид, Хъдсън-Одой от Челси, Кай Хаверц от Леверкузен и Жоао Феликс от Бенфика. Интересно е, че Стерякис е един от едва петимата играчи от Балканите в престижния списък. Останалите са Душан Влахович от Фиорентина, Страхиня Павлович от Партизан, Деян Йовелич от Цървена звезда и Лазар Царевич от Барселона.

„Тема спорт”: Бивш тим на треньора на Ботев Пд със запитване за Димитров

Холандски клуб е отправил запитване за централния защитник на Ботев и националния отбор на България Кристиан Димитров. Става въпрос за тим, в който новият треньор на канарчетата Желко Петрович е работил. През миналата кампания специалистът бе помощник в Утрехт. През 2016/17 пък бе начело на АДО Ден Хааг. 22-годишният Димитров остави отличен сезон зад гърба си и предизвика интереса на доста клубове. В началото на кампанията се смяташе, че той ще е резерва при канарчетата. Младокът обаче се наложи като несменяем титуляр. Той взе участие в 33 шампионатни двубоя, в които вкара 4 гола. Освен това бе с основен принос за достигането на канарчетата до финала за купата - реализира решителното попадение на реванша с ЦСКА. Логично бе повикан и в националния отбор. Димитров започна като титуляр в евроквалификацията срещу Чехия (1:2), а в тази срещу Косово (2:3) се появи като резерва и вкара попадение.

Кристиан е силно желан и от Левски - шефовете на сините водят преговори за откупуването му. В момента Ботев е на лагер във Велинград, а Кристиан Димитров и другият национал - Тодор Неделев, трябва да се присъединят към тима.

Източник: Novsport

Последни новини