ЦСКА вярва в чудото

ЦСКА вярва в чудото

Novsport

16-08-2018, 08:08

 ЦСКА се изправя пред много трудна, но не и непосилна задача при гостуването си на ФК Копенхаген от третия квалификационен кръг на Лига Европа. Резултатът от първия мач, загубен с 1:2, поставя българския тим в ролята на аутсайдер, но "червените" не са се предали. В София те показаха, че има какво да противопоставят на датчаните и ако не беше пресиленият червен картон на Божидар Чорбаджийски в края на първото полувреме, изходът можеше да е много по-различен. 

Всички в лагера на ЦСКА са категорични, че тимът няма какво да губи и ще играе разкрепостено в датската столица. Това не означава, че футболистите на Нестор Ел Маестро ще търсят на всяка цена бърз гол. Стилът на сърбина с английски паспорт предполага търпеливо чакане на точния момент, в който съперникът да бъде ударен. Ел Маестро вече показа, че умее да избира подходящата тактика в зависимост от силните и слабите страни на противника, а мачът на "Васил Левски" даде да се разбере, че ФК Копенхаген съвсем не е неуязвим.

Добрата новина за "армейците" е завръщането на Николай Бодуров и Кристиян Малинов, които изтърпяха наказанията си за червените картони след края на мача с ФК Рига. Бодуров има опит в датския футбол, където игра известно време за настоящия шампион Мидтиланд. Възстановеният от контузия Станислав Манолев пък е наказвал "червения динамит" на "Паркен" с екипа на националния отбор.

Лига Европа, трети квалификационен кръг:

ФК КОПЕНХАГЕН - ЦСКА (в първия мач 2:1)

Вероятни състави:

ФК КОПЕНХАГЕН (4-4-2-): Йоронен; Анкерсен, Бьеланд, Папаянопулос, Бойлесен; Зека, Томсен, Квист, Фишер; Ндойе, Кодро

Старши треньор: С. Солбакен

ЦСКА (4-2-3-1): Черниаускас; Секулич, Бодуров, Перейра, Лясков; Пинто, Бикел; Десподов, Малинов, Тиаго; Мауридес

Старши треньор: Н. Ел Маестро

СЪДИЯ: Халил Мелер (Турция)

СТАДИОН: "Паркен", Копенхаген

НАЧАЛО: 19:30 часа

Източник: Novsport

Последни новини