ЦСКА загря с победа за Левски

ЦСКА загря с победа за Левски

Novsport

12-05-2018, 22:22

ЦСКА спечели с 2:0 гостуването си на Верея и повъзвърна смачканото си самочувствие. "Червените" бяха в серия от 4 мача без победа, а само след три дни излизат в последното за сезона Вечно дерби срещу Левски.

Успехът за тима на Христо Янев дойде изключително трудно. Верея удари две греди, а на няколко пъти Витаутас Черниаускас се намеси решително. 

Треньорът на ЦСКА беше дал почивка на основни футболисти, като Бодуров, Тиаго и Десподов. Последните двама се появиха в игра след почивката. Александър Барт с първия си гол за сезона и Ролад Алберг отбелязаха попаденията. "Червените" също на два пъти удариха гредите.

В 5-ата минута Антон Огнянов получи топката на границата на наказателното поле и стреля опасно, но топката мина над напречната греда. Отговорът на "червените" не закъсня и в 11-ата минута те създадоха най-опасното си положение за първото полувреме. Едвин Джеси центрира към Жан Бланко, който стреля с глава, вратаря Цинцарски чукна леко топката, която се отби в напречната греда.

В 17-ата минута Верея като по чудо не откри резултата. Денислав Станчев получи великолепен извеждащ пас, но стреля в тялото на Черниаускас. В 31-ата домакините направиха нов пропуск. Домовчийски изведе Илиян Йорданов сам срещу Черниаускас, но стражът на гостите отново спаси. Топката се озова в Станчев, който  стреля от около 20 метра и уцели дясната греда.

Черниаускас беше на път да сбърка в 36-ата минута. Антон Огнянов изпълни пряк свободен удар, вратарят на ЦСКА опита да улови топката, но тя му се изплъзна и излезе в корнер.

На почивката Христо Янев извади Бланко и пусна Тиаго. Именно португалецът пръв застраши вратата на Верея през втората част. В 52-ата минута негов изстрел беше умело спасен от Цинцарски. Само три след това шут на Манолев се отби в десния страничен стълб.

ЦСКА поведе в 64-ата минута. Десподов центрира от корнер и Александър Барт вкара с глава за 1:0. Натискът на гостите продължи и 120 секунди удар с глава на Раул Лое стреля беше спасен от вратаря на домакините.

В 72-ата минута късметът отново обърна гръб на Верея. Антон Огнянов стреля извън наказателното поле, но топката за отново срещна гредата. Само минута по-късно ЦСКА покачи на 2:0 след груба грешка на Цинцарски. Вратарят на домакините изпусна топката след шут на Десподов и Алберг я прати в мрежата.

До края Шемлал от Верея и Стойчо Атанасов от гостите изпуснаха по едно положение, но нов гол не падна.

Източник: Novsport

Последни новини