Арда нанесе трета поредна загуба на Ботев (Пловдив)

Арда нанесе трета поредна загуба на Ботев (Пловдив)

Topsport.bg

23-07-2022, 22:55

Ботев (Пловдив) продължава с лошото си представяне в шампионата. "Канарчетата" загубиха с 0:2 от Арда в Коматево.

Това е трето поредно поражение за шампионата за състава на Азрудин Валентич. От своя страна този на Александър Тунчев записа втора поредна победа след успеха над Берое, но и загубата на старта от ЦСКА.

Попаденията днес станаха дело на Иван Тилев и Ласана Н'диайе. Ботев пък не създаде нищо запомнящо се, което изнерви до краен предел бултрасите, които през седмицата призоваха за подкрепа към отбора, въпреки лошото начало.

Само след дни "канарчетата" имат много тежко гостуване на АПОЕЛ в Кипър.

Срещата започна с лек натиск на пловдивчани. В 15-ата минута Етоо отправи дълго подаване към Секулич, който стреля от въздуха, но вратарят на Арда парира удара, след което хвана топката, която отиваше към голлинията.

В 36-ата минута Светослав Ковачев пусна страхотен диагонален пас към Иван Тилев. Етоо го настигна, но той показа хладнокръвие и прати топката в мрежата, но голът не бе зачетен заради засада при паса. Ситуацията бе изключително спорна и ВАР се намеси, за да зачете в крайна сметка гола за 0:1.

През втората част гостите решиха всичко. Кърджали изпълниха пряк свободен удар, получи се рикошет и топката попадна в Ласана Н'диайе, който от няколко метра непокрит простреля Аргилашки за 0:2.

От своя страна "канарчетата" така и не успяха да отговорят с опасни положения на тежкото предизвикателство и тимът на Александър Тунчев си тръгна с трите точки.

В следващия кръг, Ботев ще гостува на Локо (София). Арда пък ще посрещне Септември.

Източник: Topsport.bg

Последни новини