Бела превзе Банско с гол на Димитър Стоев

Бела превзе Банско с гол на Димитър Стоев

Novsport

16-08-2020, 14:12

 Доста отговорно се готвиха футболистите на Беласица за гостуването си в Банско. На терена възпитаниците на Саша Симонович започнаха мотивирано и уверено, защото обещаха, че ще дадат всичко от себе си за да спечелят трите точки в този двубой. Първите си пропуски футболистите от гостуващия тим направиха чрез Марти Таушанов и Димитър Стоев, чиито удари не бяха точни отблизо. Веднъж и бързоногият Атанас Карачоров от удобна позиция изпрати топката встрани от вратата на Ради Ангелски. Футболистите на двата отбора се оттеглиха на почивка при нулево равенство.

Направен беше бърз разбор от страна на треньорския щаб на гостите, като бяха дадени указания  на футболистите пътят за излизане с чест от двубоя. Петричките футболисти задържаха повече топката на терена, създаваха повече чисти голови положения чрез Марти Таушанов, Димитър Стоев и Атанас Карачоров. В 60-та минута Атанас Карачоров се понесе вихрено по десния фланг с топката, преодоля левия защитник на домакините и насочи успоредно топката в наказателното поле, където Димитър Стоев майсторски я изпрати неспасяемо в мрежата зад Ангелски за 0:1. До края на мача не се стигна до отбелязване на голове в двете врати и така с попадението на Димитър Стоев футболистите на Беласица ликуваха , спечелвайки трите точки и първата си победа от началото на първенството. За отбелязване е, че влезлите в игра Марин Георгиев, Александър Смилков и Живко Димитров повдигнаха нивото в играта на гостите.

„Доволни сме от играта и победата, но не бива да се заблуждаваме, че е станало кой знае какво. Трябва да продължаваме да бъдем сериозни и отговорни, да се спазва тактическата схема на игра ако  искаме да радваме феновете и за в бъдеще. Следващият ни мач ще бъде в сряда на стадион Цар Самуил за Купата на АФЛ срещу отбора на Вихрен Сандански”, сподели Ивайло Хаджигаев от треньорския щаб на Беласица.

Източник: Novsport