Берое спука гума в Пазарджик

Берое спука гума в Пазарджик

Topsport.bg

29-07-2023, 20:58

Хебър постигна първата си победа за сезон 2023/24 в efbet Лига. В среща от третия кръг на футболното първенство пазарджиклии се наложиха с 1:0 над състава на Берое, който пък допусна първа грешна стъпка от старта на шампионата.

В герой за домакините се превърна резервата Георги Николов, който вкара единствения гол в 70-ата минута.

Берое пък игра с човек по-малко още от края на първото полувреме, когато втори жълт и респективно червен картон получи левият краен бранител Жорди Говеа.

На стадион "Георги Бенковски" Хебър бе по-активният отбор още от началните минути. В деветата Георги Вълчев пробва далечен удар, който обаче бе уловен от стража на Берое Родриго Ачинели.

По-активните действия на футболистите на старши треньора Любослав Пенев не им даваха сериозно предимство до 42-рата минута, когато Берое остана с десет души на терена. Центриране от десния фланг бе спряно от защитника Жорди Говеа с ръка. Бранителят вече имаше един жълт картон и главният съдия Георги Кабаков му вдигна втори, с което го изгони от терена.

През втората част играта се пренесе изцяло в половината на гостите.

Точно преди да измине час от старта на двубоя Ангел Бастунов напредна остро в полето на старозагорци, но ударът му не успя да премине покрай Ачинели.

Натискът на домакините все пак се материализира в попадение в 70-ата минута. Балонно центриране от десния фланг на Атанас Кабов бе свалено на задната греда от Бастунов. Той не успя да стреля, но пък намери начин да комбинира с Георги Николов, който след един финт шутира с левия крак в опразнената врата за 1:0.

До края на срещата Берое погледна по-смело в атака, но с десет души старозагорци нямаха възможност да застрашат вратата на Матвей Игонен. За сметка на това мачът се изнерви, което накара рефера Кабаков да успокоява страстите с цяла поредица от жълти картони.

Във временното класиране Хебър излезе на шесто място с четири точки. Берое е на трета позиция с шест.

Източник: Topsport.bg

Последни новини