Бивш левскар: Дино е усмихнат и възпитан, дано се видим в София!

Бивш левскар: Дино е усмихнат и възпитан, дано се видим в София!

Topsport.bg

21-08-2023, 16:34

Новият треньор на Айнтрахт - Дино Топмьолер - се оказа, че има доста тясна връзка с България, пише "Мач Телеграф". Дори е бил на косъм да се превърне в играч на Левски.

Това обаче се случва в далечната 2005 година. Тогава той се пробва да се уреди със синята фланелка, но неуспешно. Твърди се, че пръст в появата му в София има българин - Цветомир Чипев. По ирония на съдбата той е тясно свързан с Левски. Чипев се смята за един от най-талантливите юноши на тима от набор 1977. По една или друга причина Чочо, както го наричат приятелите му, обаче така и не успя да се наложи при мъжете. В елита дори записа едва 5 мача. Блесна обаче като преотстъпен в Пирин, заедно с Елин Топузаков, което пък му помогна да си уреди трансфер в чужбина. И то не къде да е, а в Германия. Днес това е мечта за всеки роден играч, но в онези времена българи играят от първа до четвърта Бундеслига. Първоначално Чипев е част от Рот Вайс Оберхаузен, а след това преминава в Кемницер. През 2003 година пък подписва с Ерцгебирге Aye, където се озовава в една съблекалня с Дино Топмьолер.

"Нямам нищо общо с неговото идване в София. Тогава аз бях вече играч на ОФИ Крит и новината, че Дино ще се пробва в Левски ме изненада в Гърция. Беше ми странно, че ме свързват с него. А тогава той дори не ми се обади, за да се посъветва с мен. Иначе бяхме много близки", разказа Чипев.

"Три години играеше пред мен в Ерцгебирге. Аз бях опорен халф, а той пред мен. Изключително момче. Много възпитан. Усмихнат. Когато разбрах, че има възможност да играем с Айнтрахт, разгледах снимките от онова време. И попаднах на една, на която сме тримата със сина ми. Тогава той бе на 3 годинки, а сега е на 22!", продължи Чипев.

Истината е, че мога да кажа само хубави неща за Дино. Макар и баща му да бе известен - вижте по кариерата му дали му е помогнал с нещо. Тази на Дино премина основно в отбори от Втора Бундеслига. Знаеше си нивото и не се е напъвал. С навлизането на социалните мрежи отново се намерихме. Той дори успя да направи фурор като треньор в Люксембург. Успя да вкара Дюделанж в групите на Лига Европа. И привлече вниманието върху себе си. След това започна да работи с Нагелсман. Пишехме си редовно. Дори ме бе поканил да му гостувам в Мюнхен. За съжаление, изпуснах тази възможност. Сега обаче се надявам да се видим в София. Стига да има време", каза още Чочо.

В момента той е раздвижил връзките си в Германия, за да може да се види със старата си дружка. Причината е, че Топмьолер от шест месеца се е изключил от социалните мрежи.

"Изведнъж всичките му профили изчезнаха. Това бе покрай драмата около раздялата на Нагелсман с Байерн. Явно искаше да си спести излишно напрежение", разкри юношата на "сините".

"Този етап от кариерата му свърши, но явно е решил, че така е по-добре и не възстанови страниците си", отчете Чипев.

"Хубаво е, че в Германия дават шанс на млади хора като него. И то в най-големите си отбори. Нещо, което при нас става много трудно. Едва ли и това е заради фамилията му", завърши Чочо.

Източник: Topsport.bg

Последни новини