Боби Галчев: ЦСКА има шанс за титла, но трябва да се играе феърплей, а не като в последния кръг

Боби Галчев: ЦСКА има шанс за титла, но трябва да се играе феърплей, а не като в последния кръг

Topsport.bg

11-03-2022, 20:10

Бившият капитан на ЦСКА и настоящ играещ треньор на третодивизионния Банско Борис Галчев се съгласи да говори пред "Тема Спорт" за случващото се на "Българска армия" и своето бъдеще.

Боби, каква е оценката ти за представянето на ЦСКА в началото на пролетния полусезон?

- ЦСКА се представя добре спрямо моментните си възможности. На "Армията" обаче винаги целта е титлата, а когато си на 6 точки от върха, няма как да получиш отлична оценка. Единствената утеха при провал в първенството остава купата, но и там борбата ще е тежка.

Играл сте на "Българска армия" под ръководството на Стойчо Младенов, той ли е най-правилният треньор за ЦСКА?

- Със сигурност. Аз твърдя това от много години. В каквото и състояние да е ЦСКА, той знае какво е нужно да направи. Той сам в интервютата си казва, че има двегодишен план, в който ще направи отбора шампион и аз вярвам, че това ще се случи. Има обаче много фактори, които влияят и не зависят от него. Знаете как се играе срещу ЦСКА и как срещу Лудогорец. Видяхме тенденциозността и в последния кръг. Вечното дерби се състоя, а при подобни условия двубоят във Враца бе отложен. На другия ден тимът от Разград отбеляза победен гол в 98-ата минута при 6 минути добавено време. Едни и същи неща се случват от 10-11 години по родните терени.

Ти вкара гол при последното снежно вечно дерби (б.а. - на 25 октомври 2014-а), тогава ЦСКА спечели с 3:0. Трябваше ли сега двубоят да бъде отложен?

- Естествено, че трябваше. По същата причина, поради която беше отложен мачът на Лудогорец, трябваше да бъде отложено и вечното дерби. Това са тънки моменти, които, като се наслоят, много сериозно предопределят позициите в битката за титлата.

Имат ли шанс армейците да се преборят за първото място още през този сезон при разликата от 6 точки с Лудогорец?

- Имат шанс, ако всички отбори играят феърплей. 6 точки са постижима разлика, не са много, не са и малко, предстои и пряк двубой срещу Лудогорец. Но при условието, че всички тимове излизат срещу разградчани по начина, по който го направи Ботев Враца.

За ЦСКА предстои двубой с друг твой бивш отбор - Царско село. Какво е мнението ти за случващото се край Околовръстното?

- Като българин няма как да ми е приятно това, което се случва в Царско село. За мен не е нормално в роден отбор да играят толкова много чужденци, но си има собственик и ръководство, които преценяват кое ще бъде най-добре за клуба. Надявам се догодина първенството да е много по-интересно. Да влязат, дай Боже, тимове с традиции като Миньор Перник, Спартак Варна, Етър. Септември също заслужават уважение за шанса, който предоставят на младите футболисти. Хебър знаете с каква база разполага. Това е най-важното. Станимир Стоилов от 20 години говори от какво значение са условията за тренировки и игра, но никой не го чува.

Очаквате ли да има най-накрая развитие със стадион "Българска армия"?

- Надявам се и смятам, че ще има. Самият спортен министър Радостин Василев потвърди, че държавата също ще подкрепи проекта. Кой не иска да има модерни стадиони в България? Гриша Ганчев обяви, че това е голямата му мечта. Щом той го каза, значи ще се случи.

В момента сте играещ треньор в третодивизионния Банско. Насочвате ли се вече към окачване на бутонките и преминаване изцяло от другата страна на тъчлинията?

- Ако Бербатов не спечели битката за президент на БФС, може би никъде няма да се насоча. В него и екипа му ми е последната надежда. Нямам нищо против Борислав Михайлов, но трябва да даде път на младите. От 15 години съм в професионалния футбол и съм се нагледал на всякакви работи, как да не бъда отчаян? Както казваше един професор в НСА, чието име няма да спомена, за слагачество и подмазвачество в България не е уволнен никой.

Източник: Topsport.bg

Последни новини