Ботев (Пловдив) отстъпи на Спартак (Москва) в последната си контрола от лагера в Дубай

Ботев (Пловдив) отстъпи на Спартак (Москва) в последната си контрола от лагера в Дубай

Topsport.bg

27-01-2023, 12:20

Отборът на Ботев (Пловдив) загуби с 0:1 на руския Спартак (Москва) в последната си контролна среща от подготвителния лагер в Дубай. Единственото попадение в срещата бе дело на Павел Мелешин в 67-ата минута на мача.

През първата част положенията пред двете врати липсваха. Най-добрият шанс през първите 45 минути се откри пред Реда Рабей от състава на Ботев, който стреля технично от границата на наказателното поле, но вратарят на Спартак улови.

В началото на втората част Елвис Ману се откъсна от защитата на руския тим по десния фланг и центрира успоредно на голлинията, където обаче нямаше негов съотборник, който да засече.

В 67-ата минута Спартак поведе в резултата. Руският тим разигра добре по левия фланг на атаката си и последва центриране в наказателното поле, където защитата на "канарчетата" не се ориентира добре и топката падна на крака на Павел Мелешин, който със силен удар не остави шансове на Хидайет Ханкич за 1:0.

В 86-ата минута Спартак можеше да удвои аванса си. След късо изпълнение на корнер центриране от дясно бе продължено от играч в червено към негов съотборник, който на няколко метра от вратата стреля с глава, но ударът бе слаб и Ханкич спаси.

Това бе трета и последна проверка за Ботев от лагера в Дубай. До момента "канарчетата" завършиха наравно 4:4 срещу латвийския ФК Рига и победиха с 2:1 руския елитен Урал Екатеринбург.

Източник: Topsport.bg