България стартира похода към Евро 2024

България стартира похода към Евро 2024

Topsport.bg

24-03-2023, 08:00

Националният отбор по футбол посреща Черна гора днес от 19,00 часа на стадиона в Разград в първия си двубой от група G на квалификациите за Евро 2024. В другия мач от групата от 21,45 часа играят Сърбия и Литва.

България не е играла на голямо първенство от Евро 2004 насам и сега отново тръгва с надежда в квалификациите. Селекционерът Младен Кръстаич и футболистите демонстрираха увереност, макар и да признават, че Черна гора е коварен съперник.

В исторически план България и Черна гора имат паритет в мачовете помежду си. Двата тима са си разменили по една победа и имат четири равенства в мачовете помежду си. Положителната тенденция в нашия лагер е, че под ръководството на Кръстаич България няма загуба, като записа 3 победи и 1 равенство. Сърбинът няма много въпросителни около състава и схемата на игра. Той отново ще се спре на схема с трима централни защитници.

Въпросителните пред него са кой да застане по фланговете. Най-вероятно той ще се спре на двама младоци - Виктор Попов от Черно море и Марин Петков от Левски. На вратата ще застане Даниел Наумов, а пред него ще действат Варентин Антов, Петко Христов и Пламен Гълъбов. В средата на терена ще действат Илия Груев-младши и Илиан Илиев-младши. Те ще получават помощ от Филип Кръстев.

В атаката сигурен е капитанът Кирил Десподов, като се очаква до него да стартира Спас Делев. Тези футболисти ще се опитат да изковат победата в Разград, която е много важна за "лъвовете".

Справка в статистиката показва, че победа на старта обикновено вещае класиране. Това се е случвало вече в 3 от 4 случая, като за последно това се случи именно през 2004 година, когато стартирахме с победа 2:0 над Белгия в Брюксел.

Източник: Topsport.bg

Последни новини