Генчев: Футболистите осъзнаха вината си

Генчев: Футболистите осъзнаха вината си

Novsport

15-05-2021, 20:23

 Помощник-треньорът на Лудогорец Станислав Генчев, който води тима в двубоя с Арда, заяви, че футболистите на тима са разбрали своята вина за слабото представяне на отбора при загубите от Локомотив Пловдив и ЦСКА и са се вложили максимално срещу кърджалийци. Той също така потвърди информацията, че наставникът на "орлите" Валдас Дамбраускас е в чужбина, за да гледа евентуални нови попълнения за тима.

"Последните два мача не бяха успешни за нас. Хубавото е, че футболистите разбраха своята вина и реагираха по най-добрия начин днес. Победата бе задължителна. Играчите се вложиха максимално. Радващо е, че постигнахме толкова убедителна победа с добра игра. През целия мач владеехме топката по-дълго, създадохме по-опасни ситуации. При едно недоглеждане в защита позволихме на съперника да поведе. Това не ни разстрои и бързо успяхме да обърнем резултата".

"На скамейката имахме футболисти само от втория отбор. Ако бяхме пуснали някой от тях дори и за минута той нямаше да може да играе утре за дублиращия тим, а това е важно за всеки млад футболист - по-добре да играе 90 минути, дори и във Втора лига, отколкото 5 минути при решен мач. Това е за доброто на младите футболисти".

"Всичко около мача бе говорено с Валдас Дамбраускас - тренировки, тактика, състав. Чуваме се постоянно. Всичко е в пълен синхрон с него. Той е в чужбина, наблюдава футболисти набелязани от скаутското ни звено. Иска да се запознае и той с качествата им и дали ще ни бъдат от полза", каза Генчев. 

Източник: Novsport

Последни новини