Джонатан Линдсет: Не знам как точно се използва ВАР в България

Джонатан Линдсет: Не знам как точно се използва ВАР в България

Topsport.bg

16-10-2022, 13:44

Футболистът на ЦСКА - София Джонатан Линдсет гостува в предаването "Код Спорт" по RING. Полузащитникът бързо се аклиматизира в състава на Саша Илич и е амбициран да изпълни мечтата си да се подвизава в групите на един от евротурнирите още през следващия сезон. 

- Как решихте да изберете точно ЦСКА?

- ЦСКА е клуб със страшно богата история. Това е клуб представял българската армия. И затова много се радвам да играя на стадион "Българска армия", пред тези страхотни фенове, които винаги са шумни и ни подкрепят през цялото време. Те най-вече ме окуражават да изляза с червената фланелка и да играя възможно най-добре. А това, повярвайте е много, много важно за един футболист.

- ЦСКА загуби от двата големи съперника за титлата "Лудогорец" и "Левски". Как това ще повлияе в битката за титлата?

- Разбира се, това са ключови мачове. Те могат да решат развоя на първенство в неговия край. И в двата случая играехме като гости. Ще видим какво обаче ще се случи, когато ние сме домакини. Нека се изправят срещу нашата Армия и тогава ще видим. Нищо още не е решено, защото съм сигурен, че тогава ще е различно.

- ЦСКА игра слабо срещу "Левски", но силно срещу "Лудогорец". Защо имаше такава голяма разлика в представянето ви?

- Не знам. "Левски" беше много добре подготвен за двубоя с нас. Треньорът им избра точната за момента тактика. За другия сблъсък знаехме, че ще се изправим също срещу силен тим - този на "Лудогорец". Но тогава пък ние с нашата тактика показахме, че можем да сме силни срещу силните. Така че, мисля, че нашият треньор се справи много добре в този мач. Но нямахме шанс.

- В България има много критики срещу ВАР. Мислите ли, че са уместни?

- Не знам как точно се използва ВАР в България. Можем да говорим за последния мач срещу "Лудогорец". Имахме две ситуации за дузпа - една за игра с ръка и една, в която Шагоян беше блъснат. Не мога да разбера защо ВАР не се намеси. Може би решенията са били правилни, може би не. Но аз не видях комуникация между ВАР и съдиите. Нещо повече - въобще не съм сигурен дали го използваха.

- Каква е разликата между арбитрите в България и Норвегия?

- В Норвегия няма ВАР. Поне все още. В Норвегия можеш много повече да говориш със съдиите. Има диалог по време на мача. Ако в България това се случи, почти винаги веднага ти показват картон. И реално няма смисъл да го правиш.

- Какво не харесвате в българския футбол?

- Точно това. За мен диалогът между футболист и рефер е добро нещо. Ако съдията сбърка, би трябвало да може да го приеме. Ако аз сбъркам паса, трябва да го приема. Така че бих искал да имам тази комуникация с реферите.

- Мислите ли, че ЦСКА може да постигне най-голямата цел - да стане шампион?

- Със сигурност ще бъдем в битката за титлата. Ще се борим до края. Да, загубихме от "Левски" и от "Лудогорец". Но това са само двете ни загуби през сезона. Имаме по още един мач с тях и ще се борим да ги спечелим.

Източник: Topsport.bg

Последни новини