Дузпа в края спаси ФК ЦСКА 1948 срещу Локо (София)

Дузпа в края спаси ФК ЦСКА 1948 срещу Локо (София)

Topsport.bg

06-08-2021, 22:58

ФК ЦСКА 1948 се спаси от трета поредна загуба с късен гол от дузпа в домакинството си на Локомотив (София). Срещата от третия кръг на efbet Лига завърши 1:1. Илия Димитров откри резултата на Националния стадион "Васил Левски" в 78-ата минута. Дълбоко в добавеното време Галин Иванов се разписа от бялата точка. 

Точката беше първа за "червените" от началото на първенството, докато "железничарите" вече имат 4.

Срещата започна с неточен удар от далечна дистанция на Ивайло Чочев. В 11-ата минута "червените" не успяха да се възползва от грешка на Йоргос Кацикас. Ивайло Климентов намери Денислав Александров, който от дъгата на пеналта стреля опасно над горния ляв ъгъл. 

Четири минути след това Галин Иванов с едно движение елиминира Владимир Семерджиев в центъра на терена, напредна и отправи мощен шут от около 25 метра, който Александър Любенов изби. 

Малко след това хубав рейд на Владимир Николов отляво завърши с удар, който не затрудни Димитър Тодоров. 

Постепенно "железничарите" заиграха по-добре от своя съперник и положенията пред вратата на "червените" започнаха да се редят едно след друго. В 20-ата минута Раел Лолала се възползва от подхлъзване на Михаил Минков, навлезе в наказателното поле, но вместо да шутира реши да подава и топката беше избита.

След половин час игра Селсо Рапосо получи от Александър Александров отдясно. Португалският бек качи топката на главата на Владимир Николов, който стреля над вратата.

В 40-ата минута Николов получи отляво, навлезе навътре и вместо да потърси Карим Бухмиди, опита удар, но над вратата. В края на полувремето отново Николов опита шут от добра позиция, но не сполучи. 

В 52-ата минута отново гостите бяха по-близо до гол. Лолала намери Мики Орачев отляво. Крайният защитник центрира в наказателното поле, където конгоанецът се озова оставен сам, но стреля слабо с глава и Тодоров улови. Три минути след това Любенов изби удар на Марио Топузов от дъгата на пеналта.

В 65-ата минута вратарят на Локомотив на два пъти спаси вратата си. Денислав Ангелов се справи с Марио Петков отляво. Нападателят навлезе навътре и намери Денислав Александров на дузпата. Той отправи удар, който Любенов спаси. Топката попадна в Галин Иванов. Ветеранът отправи удар от малък ъгъл, но отново стражът се намеси и изби в корнер.

В 78-ата минута "железничарите" нанесоха своя удар. След продължителна атака топката попадна в Александър Александров отдясно. Крилото с меко центриране намери оставения непокрит Илия Димитров. Резервата отправи удар с глава в десния ъгъл и след неумела намеса на Тодоров топката се озова във вратата.

В 90-ата минута при едно разбъркване в наказателното поле на Локо Марио Петков игра с ръка. Главният рефер Георги Димитров първоначално даде сигнал играта да продължи. След намесата на ВАР и гледане на повторение, съдията прецени, че може да покаже бялата точка. Зад топката застана Галин Иванов, който с безупречен удар в горния десен ъгъл вкара за крайното 1:1.

Източник: Topsport.bg

Последни новини