Здравко Димитров: Суперлигата е на брутално ниво, дано Мъри се върне в Левски на бял кон

Здравко Димитров: Суперлигата е на брутално ниво, дано Мъри се върне в Левски на бял кон

Topsport.bg

12-05-2023, 16:52

Крилото на Сакарияспор - Здравко Димитров коментира пред колегите от "dsport" престоя си във втората дивизия на Турция, ситуацията с Левски и националния отбор на България.

"Много съм доволен от моята крачка към южната ни съседка. Мисля, че справям много добре с моята игра и с това, което очаква треньорът от мен. Бих искал да влезем в Суперлигата, защото това ще е огромно постижение, както за клуба, така и за мен, защото първият ми сезон да влезем тук, знаете, Суперлигата е на брутално ниво. Уникална атмосфера на всеки един сезон и много ще се радвам, имаме шанса, имаме амбициите, надявам се да си вземем мача, още един мач имаме, тежко гостуване на Генчлербирлиги и се надяваме отборът зад нас да се издъни, защото имат два мача.

Аз лично не мисля следващите стъпки, не е моя работа. Двата отбора (б.р. - Левски и Сакарияспор) ще се свържат и ще говорят конкретно, ако тук от този отбор имат интерес да ме привлекат. Засега целта е единствено влизане в елита.

Прекарах си телевизия тук, гледам всеки мач на Левски, няма как да не ги подкрепям и да не ги гледам. Чувам се с бившите съотборници, с ръководството не. Много тежко е за цяла "синя" България раздялата с Мъри Стоилов, както за футболистите, така и за ръководството. Мисля, че след това веднага си оказа влияние неговото напускане. Всички знаем какво направи той с нашия отбор за толкова кратко време. Надявам се да се върне на бял кон да помогне на отбора.

Тук нивото е една-две идеи по-високо от нашето. Нямаш толкова време, знаете моята игра каква е, нямаш толкова празни пространства. Аз дойдох неподготвен. Те си играеха още първенството. В началото не играех, защото треньорът виждаше, че не съм готов. С времето започнах да си играя, мисля, че си хванах шанса. Взех си го, направих 4-5 мача като титуляр, последния мач бях резерва, не защото съм играл слабо, така е преценил треньорът. Мисля, че нещата ми се развиват добре тук. Харесват ме хората, ценят ме.

Мисля, как да не мисля, на мен ми е много болно като гледам мои приятели да играят, а аз не. Нали сме едно цяло, както се казва, всеки нормален футболист се бори да носи националната фланелка и да играе на такива форуми, защото едно е, че представляваш родината си, другото е, че излизаш на по-голяма сцена и повече хора могат да те видят", каза Димитров.

Източник: Topsport.bg

Последни новини