ИНФАРКТНО! ЦСКА надви Ботев (Пд) с гол в 92-та минута (СНИМКИ)

ИНФАРКТНО! ЦСКА надви Ботев (Пд) с гол в 92-та минута (СНИМКИ)

Novsport

16-08-2020, 21:52

ЦСКА стигна до изключително драматична победа в дербито срещу Ботев (Пловдив) във втория си мач от efbet Лига през този сезон. "Армейците" поведоха през първата част чрез Санкаре, Еспиноса обаче изравни за гостите преди Белтраме да отбележи в продължението на мача за крайното 2:1. 

Червените успяха да вземат първите си три точки за новия сезон, след като на старта на шампионата завършиха 2:2 срещу ЦСКА 1948.

Мачът започна със сблъсък в центъра на терена, при който Тодор Неделев се наложи да получи медицинска помощ. Той обаче успя да се върне на терена без сериозни последици.

Първият удар към една от двете врати дойде във втората минута, когато Амос Юга стреля, но слабо и неточно.

В петата минута домакините пропуснаха страхотен шанс да поведат в резултата, когато Тиаго изпарти топката за Али Соу в наказателното поле. Нападателят успя да овладее топката, но се подхлъзна. Все пак имаше късмет тя да остане у него и веднага стреля. Вратарят на гостите Янко Георгиев обаче отрази удара на Соу, а при добавката Енрике Рафаел не успя да уцели вратата от близко разстояние.

Отново Соу създаде суматоха в наказателното поле на Ботев в 15-ата минута. Нападателят успя да справи със Станислав Работов и Виктор Генев след ново дълго подаване, топката след това стигна до непокрития Греъм Кери, който стреля фронтално от малко над 10 метра, но покрай вратата на Георгиев.

Натискът на ЦСКА в 23-ата минута и "червените" поведоха. Греъм Кери изпълни пряк свободен удар, но право в стената. Топката обаче попадна в краката на Брадли Мазику, който стреля диагонално през доста играчи. Кълбото рикошира в част от футболиститев пеналтерията, а там най-съобразителен се оказа Юнус Санкаре, който реализира дебютноно си попадение за клуба.

По-добрата игра на домакините продължи и отново имаха шанс за ново попадение. Голмайсторът Санкаре, почти от аутлинията, пробва пас за свой непокрит съотборник и замалко не доведе до автогол на Атанас Илиев. След последвалия корнер Тиаго Родригес отправи силен удар, но над вратата.

В последната минута от редовното време на първата част Греъм Кери направи добър пробив в половината на Ботев и опита удар извън наказателното поле, но високо над вратата на Георгиев. 

Началните минути на втората част нещата на терена вървяха доста спокойно, но след точно час игра Ботев успя да изравни с първия си точен удар. Тодор Неделев центрира майсторски от първия ъглов удар в наказателното поле, където Мишел Еспиноса стреля с глава във вратата на Бусато - 1:1.

"Червените" можеха моментално да си върнат аванса, но Соу направи нов пропуск. Тиаго изведе Али Соу сам срещу Янко Георгиев, но гамбиецът стреля точно във вратаря.

Така се стигна до 92-та минута, когато Али Соу беше съборен на границата на наказателното поле и бе свирено нарушение. С изпълнението му се нагърби Стефано Белтраме, който прати бомбен шут във вратарския ъгъл и Георгиев нямаше как да се справи с отлично насочения шут в паяка на вратата си - 2:1!

Така ЦСКА събра четири точки след два мача и се изравни в челото с Черно море, който има същия актив, но повечето отбори още не са изиграли своите мачове от кръга. Ботев остава с три точки след успеха си срещу Локо (Пд) в първия кръг.

ЦСКА - Ботев (Пловдив) 2:1

1:0 Санкаре 23

1:1 Еспиноса 60

2:1 Белтраме 90+2

Стартови състави:

ЦСКА: Бусато, Антов, Гълъбов, Юга, Мазику, Турицов, Енрике Рафаел, Кери, Санкхаре, Тиаго, Али Соу

Ботев (Пд): Георгиев, Бандаловски, Работов, Генев, Цикарски, Шоколаров, Еспиноза, Маркиньос, Неделев, Вутов, Илиев

90+2 ГООООЛ за ЦСКА! Стефано Белтраме взривява "Българска армия" след бомбен шут от пряк-свободен удар на границата на наказателното поле на Ботев! 

87 - Опасен изстрел на Тиаго от дистанция, който профучава на сантиметри от дясната греда на Герогиев

62 - Фрапантен пропуск на Али Соу да върне веднага ЦСКА обратно напред в резултата! Нападателят на "армейците" пропусна отличен шанс пред вратата на гостите!

60 - ГООЛ за Ботев (Пд)! Тодор Неделев изпълни корнер, при който Еспиноса засече перфектно с глава и отбеляз първия си гол за "канарчетата"!

46 - Дадено е началото на втората част между ЦСКА и Ботев (Пд)

45 - Край на първото полувреме

45 - Нов опит на Греъм Кери да отбележи гол, но отново изстрелът му минава встрани от целта

28 - Санкаре беше близо до втори гол, но след истинска суматоха топката някак си не попадна в мрежата на пловдивчани

23 - ГОООЛ за ЦСКА! След изпълнение на пряк-свободен удар Рафаел стреля, топката стигна в наказателното поле, където футболистите в червено се ориентираха по-бързо и Санкаре заби кълбото в мрежата за дебютния си гол с новия си отбор!

14 - Пропуск и на Греъм Кери, който получи топката в наказателното поле, стреля силно, но много неточно

5 - Невероятен пропуск за ЦСКА! Али Соу стреля от около 10 метра, Георгиев спаси, но топката се озова в Енрике Рафаел, който от няколко метра пропусна! 

3 - Неделев изпита проблеми в коляното, но той ще може да продължи игра

1 - Начало на срещата на "Българска армия"!

Източник: Novsport

Последни новини