Керкез: Оставам с усещането, че трябваше да спечелим този мач

Керкез: Оставам с усещането, че трябваше да спечелим този мач

Topsport.bg

03-11-2023, 21:47

Старши треньорът на Ботев (Пловдив) - Душан Керкез коментира равенството 0:0 срещу градския съперник Локомотив. Той отчете силната игра на своите футболисти, но призна, че "канарчетата" не са доволни от крайния резултат.

"Играхме много силен мач. Трябваше обаче да спечелим. Моите момчета дадоха всичко от себе си. Играха футбол, създадоха положения. За Локомотив имаше една възможност през първото полувреме. Липсваше ни гола. Вкарахме твърде много последните мачове, но днес не успяхме. Щастлив съм от това, което момчетата показват. Не сме доволни, че не спечелихме. Искам да благодаря и на привържениците. Те също дадоха всичко от себе си. Много малко не ни достигна да спечелим.

Дербито е мач с много емоции. Имаме много млади момчета. Тогава, когато трябва да са по-спокойни, не се случи, а е много важно. Ние продължаваме да работим. Така искам да виждам моите футболисти. За да спечелим дербито, трябва да играем силно. Съжалявам, че не го направихме. Ще продължаваме да работим.

Когато видите представянето на Локомотив от началото на сезона и начина, по който ние започнахме, не бяхме в добра позиция от гледна точка на самочувствие. Имат повече точки. Щастлив съм от начина, по който играхме. Пресирахме ги високо, така трябва. Победите ще дойдат.

Имам опит в дербита, но много от момчетата нямат. Ние се готвихме много отговорно. Всички са водени от емоцията. Това не е мач като всички останали. Трябва да работи мв завършващата фаза и попаденията сами ще дойдат.

Имаме прогрес, категорично е така. Подобряваме се с всеки изминал мач. За нас проблемът е, че все още ни липсват точки. Трябва да догоним отборите над нас. Оставам с усещането, че трябваше да спечелим този мач. Имаме мач с Левски и още мачове до края на годината. Фантастичен опит е да усетя духа на това дерби. Имаше много хора и не спряха да ни подкрепят. Победите ще дойдат още в следващото дерби. Щастлив съм, че бях част от дербито", каза още Керкез.

Източник: Topsport.bg

Последни новини