Куриозен автогол помогна на Ботев (Враца) да оглави временното класиране в efbet Лига

Куриозен автогол помогна на Ботев (Враца) да оглави временното класиране в efbet Лига

Topsport.bg

06-08-2021, 20:44

Отборът на Ботев (Враца) продължава с мечтания си старт на шампионата. Младите момчета на Дани Моралес временно оглавиха подреждането в efbet Лига, след като спечелиха визитата си на Царско село с 2:1. Тимът от Северозапада се нуждаеше и от определена доза късмет за постигането на трите точки, но въпреки това доказа, че притежава безкрайно талантлив и готов за битка състав.

Битката в покрайнините на София започна с ранен гол за гостите, като в 120-ата секунда 17-годишният Мирослав Маринов засече прекрасно центриране на Мартин Николов. Царско село все пак съумя да изравни до почивката, когато с глава се разписа Димо Бакалов. Възпитаниците на Тони Здравков бяха по-активни след почивката и търсеха обрата, но вместо това бяха покосени от неволен автогол на Александър Александров.

Така Царско село остава с актив от загуба и две ремита. Ботев (Враца) е със седем точки от три двубоя.

Двубоят в столицата даде заявка за множество интересни мигове, след като гостите откриха резултата още в 120-ата секунда. Мартин Николов изостри атаката на Ботев с центриране към далечната греда на Царско село. Опитните бранители на домакините не прецениха неговото подаване и то стигна до 17-годишния Мирослав Маринов, който от няколко метра не остави никакъв шанс на Янко Георгиев. Това беше и негов дебютен гол в професионалния футбол.

Талантът на Враца определено бе под пара и можеше да отбележи второ попадение на сметката си още в следващата атака. Фланговият нападател се ориентира възможно най-бързо в полето на Царско село и шутира по земя. Този път Янко Георгиев беше на своето място и сътвори решително спасяване.

Селекцията на Антони Здравков пробва да отговори на врачанското предизвикателство с шут от далечна дистанция на Александър Александров. "Бомбата" на Алвеша обаче не затрудни по никакъв начин Краси Костов.

Отбраната на Царско село продължи да бъде безкрайно пасива при центрирания от фланговете. Този път Ботев пробва акция отдясно, където Валери Христов засили кълбото към точката на дузпата. Там Красимир Тодоров спечели въздушния двубой със Сашо Александров, но остана под топката.

Димо Бакалов реши да спечели дузпа за своя тим по нечестен начин в 27-ата минута. Тогава многократният шампион с Лудогорец симулира в наказателното поле на съперника и логично бе наказан с жълт картон.

Едно от много редките положения за Царско село през първата част, се откри в 36-ата минута. Тогава Лъчезар Балтанов пробва късмета си от пряк свободен удар, ала топката премина малко над горната греда.

Секунди преди сигнала за почивка, футболистите на Царско село успяха да възстановят паритета. Димо Бакалов вкара първия гол за "царете" през настоящата кампания, след като отбраната на Ботев не се справи достатъчно добре с опитите си да изчисти кълбото надалеч. Това доведе до центриране от Венци Василев, което опитният играч с №7 превърна в попадение с глава.

Подновяването на играта спази традицията от този сблъсък и първата изгодна ситуация беше за гостите. Дориан Бабунски стреля силно по земя от фаул. Коварно тупналата топка и залязващото слънце, затрудниха максимално Янко Георгиев, но бургазлията показа нужния опит и съумя да избие.

Царско село можеше да сътвори пълен обрат в 55-ата минута, когато Васил Шопов демонстрира висш пилотаж в техниката на малък периметър. Оказал се почти пред голлинията на Ботев (Враца), той реши да подаде за Ален Стеванович. Сърбинът обаче се забави прекалено много и след кратко меле Костов улови.

Селекцията на Дани Моралес продължи да дебне своя шанс на контраатака и при една от тях Красимир Тодоров влезе в полето на "царете" и след каскада от финтове шутира, но право в обсега на Георгиев.

Милчо Ангелов можеше да остави отпечатък върху срещата малко след появата си в игра. В 75-ата минута стрелецът отигра класически центриране от фланга на Попадийн, но без да предизвика реакция от Костов.

Изключително любопитен момент беляза събитията на "Арена Царско село" в 81-ата минута. Малко преди това Диас бе отправи силен шут от средна дистанция, който беше избит от Костов. При последвалия корнер "зелените" организираха бърза контраатака, при която Виктор Василев се понесе по левия фланг. Стигнал на достатъчно добра позиция, 22-годишният офанзивен халф пробва да преодолее Георгиев. Стражът отрази, но за негов ужас отбилото се кълбо срещна тялото на Александър Александров и премина зад голлинията на невярващите "царе".

До края положения пред двете врати не липсваха. Първи Юли Ненов пропусна да направи успеха на Ботев още по-изразителен, а в края Димо Бакалов нямаше достатъчно точност в своя шут и така не донесе поне точката за своя клуб.

В следващия кръг Ботев (Враца) посреща съименниците си от Пловдив. Царско село гостува на Левски.

Източник: Topsport.bg

Последни новини