Левски - Ботев (Пд), греда за "канарчетата" в началото на втората част

Левски - Ботев (Пд), греда за

Topsport.bg

30-04-2022, 17:26

Отборите на Левски и Ботев (Пд) се изправят в класически сблъсък от елита на българския шампионат. Този път съперниците се срещат в плейофната фаза на efbet Лига, а съперничеството им до голяма степен може да разплете възела за третото място в крайното класиране. Началният час на футболното събитие е 17:30.

Към този момент то се заема от пловдивчани, но "сините" и Черно море също предявяват претенции към европейската квота.

Сред феновете на двата тима има сериозна еуфория, като предварителните очаквания са за поне 9000 души, които ще проследят на живо срещата на стадион "Георги Аспарухов".

В момента Левски се намира на шест точки от третия Ботев (Пловдив) и е с предимство в преките двубои срещу "жълто-черните" при оставащи четири мача до края на сезона. Контузия продължава да лекува юношеския национал Асен Митков, а след наказание се завръща Илиян Стефанов. Очаква се треньорът на столичани Станимир Стоилов да заложи отново на схема 4-2-3-1, като четиримата в защита пред опитният ас на вратата Николай Михайлов да бъдат Драган Михайлович, Хосе Кордоба, Ноа Сонко Сундберг и Цунами.

От своя страна наставникът на гостите Азрудин Валентич ще извърши само една промяна спрямо състава, победил Черно море. Поради контузия от сметките му отпадна Антоан Бароан. На неговото място ще играе Мохамед Брахими.

Главен съдия на срещата е Георги Димитров, с помощници Павлин Михайлов и Никифор Велков. Четвърти арбитър е Иво Андреев, а с ВАР ще се занимават Георги Иванов и Мирослав Иванов. Работата на реферите зорко ще следи Николай Петров.

Източник: Topsport.bg

Последни новини