Левски и Арда имат проблем с отбелязването на голове

Левски и Арда имат проблем с отбелязването на голове

Topsport.bg

08-08-2021, 17:14

Левски и Арда ще се опитат да излязат от кризата, като постигнат победа тази вечер. За да стигнат до трите точки, ще трябва да реализират голове. А това не е най-силният компонент от играта на съперниците. Това сочи статистиката от началото на сезона, пише "Тема спорт".

Левски е вкарал само веднъж в два официални мача. Попадението е на сметката на 17-годишния Марин Петков, който откри резултата срещу Славия в първия кръг още след четвърт час игра. След това обаче Левски само инкасира голове - белите си тръгнаха с успеха от "Герена", реализирайки два пъти. Във втория кръг пък сините загубиха с 0:2 от Ботев Враца. На стадион "Христо Ботев" тяхно попадение бе отменено заради засада, а Борислав Цонев пропусна дузпа.

Арда пък има само един мач в шампионата, защото домакинството на ЦСКА-София в Кърджали бе отложено поради евроангажиментите на двата тима. На старта на първенството тимът на Николай Киров стигна само до 0:0 в гостуването на Ботев Враца. Арда не вкара и в двата си двубоя в Лигата на конференциите. Тимът загуби с 0:2 у дома от Апоел Беер Шева, а след това във визитата в Израел отстъпи с 0:4.

Тоест, в пет официални двубоя от началото на кампанията Левски и Арда са вкарали само 1 гол.

Източник: Topsport.bg

Последни новини