Левски преговаря с нигерийски нападател, избягал от Шкупи

Левски преговаря с нигерийски нападател, избягал от Шкупи

Topsport.bg

25-08-2023, 22:08

Ръководството на Левски преговаря за привличането на нигерийския нападател Сънди Адетунджи, съобщава "Тема спорт". В момента 25-годшният футболист е свободен агент, след като през лятото избяга по скандален начин от Шкупи. Той напусна северномакедонския отбор и не игра в сблъсъците със сините от втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите. Комшиите пък отнесоха случая към ФИФА.

Сънди може да действа на върха на атаката, както и по двата фланга. За 2 сезона в Шкупи той има общо 62 мача във всички турнири, като в тях е отбелязал 33 гола и има 11 асистенции.

Левски може да си позволи да подсили състава, след като ще получи свежи приходи от достигането до мачовете с Айнтрахт от плейофите на ЛК. Освен за поливалентен нападател, сините се оглеждат и за десен бек. Той трябва да замести Жереми Петрис, който може да бъде продаден.

Сънди Адетунджи не бърза с избора на нов отбор. В Косово твърдят, че той разглежда предложение и от местния първенец Балкани. Този клуб бе елиминиран от Лудогорец в Шампионската лига. Интересното е, че нигериецът най-вероятно през лятото е бил подведен от мениджърите си, за да скъса договора си с Шкупи. В родината му има информации, че той е бил желан от Динамо Киев, който обаче не е бил съгласен да плати исканите от северномакедонския клуб трансферна сума. Това е била и причината да се стигне до сериозно напрежение между двете страни, а в крайна сметка и до раздяла. Високият 191 сантиметра футболист е роден на 10 декември 1997 година. В Европа е играл за кратко в чешкия Прибрам през сезон 2019/20. След това носи екипа на нигерийския Ривърс Юнайтед, откъдето преминава в Шкупи преди сезон 2021/22. Още в първия си сезон в Северна Македония той става Голмайстор №1 на първенството, реализирайки 20 попадения в 28 двубоя. През миналата кампания е бил точен 11 пъти в 26 шампионатни мача.

Източник: Topsport.bg

Последни новини