Левски се потруди доста за победа над Пирин, Асен Митков с дебютен гол

Левски се потруди доста за победа над Пирин, Асен Митков с дебютен гол

Topsport.bg

14-09-2023, 22:31

Левски победи Пирин в отложен мач от efbet Лига. "Сините" се наложиха с 2:0 на "Герена". Успехът за тима на Николай Костов не дойде лесно. Първото попадение падна в 78-ата минута чрез Уелтън, а резултатът бе оформен от Асен Митков малко преди края на редовното време.

Домакините сътвориха доста пропуски, а вратарят на "орлетата" Максим Ковальов се отличи с много добри спасявания. Така "сините" заемат 3-ото място с 15 точки, а Пирин е на дъното с едва една точка.

Срещата започна с лек натиск на "сините". В 6-ата минута Цунами центрира прецизно в наказателното поле, където Рикардиньо засече с глава и стреля, но неточно. В 15-ата минута и "орлетата" имаха шанс. След изпълнение на корнер за "орлетата" и разбъркване, Ел Джемили на фланга реши да върне рисковано към Николай Михайлов, Комано дебнеше и беше много близо да засече, но стражът на "сините" се намеси решително.

В 39-ата минута в поредната опасност за "сините" Цунами отправи удар с глава, който беше спасен от вратаря на "орлетата", топката се върна в бразилеца, който опита отново късмета си, този път с акробатичен удар, но Ковальов беше пак на мястото си. Малко по-късно Фадига опита да напомни за гола си срещу Айнтрахт като опита по същия начин да отправи бомбен изстрел от далечно разстояние, но Ковальов отново показа класа и спаси.

В края на полувремето, Уелтън поиска дузпа след съприкосновение с Андрей Йорданов, но Ивайло Стоянов не отсъди такава и даде жълт картон за симулация на звездата на "сините". През втората част "орлетата" се затвориха, а "сините" атакуваха. Пропуските валяха пред вратата на "орлетата", но там Ковальов се справяше отлично. В 78-ата минута това се промени. Рикардиньо спечели трудна топка и я продължи на връхлитащия на скорост Уелтън. Бразилецът навлезе в наказателното поле и този път не остави никакъв шанс на Ковальов като остана на очи в очи с украинския страж и с удар по земя плъзна топката покрай него за - 1:0.

Три минути преди края на редовното време, Роналдо навлезе в наказателното поле, бе фаулиран, но Асен Митков прояви бърза съобразителност и мигновено стреля, вкарвайки първия си гол за първенство с екипа на "сините".

В понеделник, Левски гостува на Крумовград, а Пирин има визита на Хебър.

Източник: Topsport.bg

Последни новини