Локо (Пд) е на върха в efbet Лига след разгром над плахия гост Ботев (Враца)

Локо (Пд) е на върха в efbet Лига след разгром над плахия гост Ботев (Враца)

Topsport.bg

31-07-2023, 23:22

Локомотив (Пловдив) продължава с качественото си представяне през сезон 2023/24. "Смърфовете" постигнаха втора поредна победа в шампионата, след като не изпуснаха удобната възможност да надвият неуверения като гост тим на Ботев (Враца) с 4:0. Всичко на "Лаута" беше решено още до почивката, когато в рамките на няколко минути се разписаха Хорхе Сегура и Георги Минчев.

След паузата проблеми връхлетяха "железничарите", когато Ангел Лясков получи директен червен картон. Това обаче не промени по никакъв начин хода на събитията, като до крайния резултат още вкараха Дион и Петър Андреев. Последният, който е юноша на клуба, ликуваше неистово заради първия си гол в професионалния футбол.

Със събраните 7 точки "черно-белите" временно се изкачиха на върха в efbet Лига. Припомняме, че имащият пълен точков актив до този миг тим на ФК ЦСКА 1948, не изигра двубоя си за този кръг, тъй като пести сили за реванша срещу ФКСБ в Лигата на конференциите.

Ботев (Враца) засега е под №9 с актив от победа и две поражения.

Домакините от Локомотив (Пд) опитаха да вземат страха на врачанския си опонент с интересни набези още от началните минути. Пред Краси Костов обаче не се случваше нещо, което да вещае реална голова опасност.

Добра възможност за "смърфовете" имаше в 21-ата минута, когато Дион изпълни заучено статично положение. На границата на наказателното поле беше Джовани, който шутира, ала след лек рикошет, коженото кълбо мина встрани от дясната греда на Костов.

Възпитаниците на Александър Томаш стигнаха до лидерството в резултата при изпълнения секунди по-късно корнер. При него отбраната на Ботев (Враца) изобщо не беше добре подредена, а макар хванат в крачка, централният бранител на домакините Хорхе Сегура отигра идващата топка с много атрактивен изстрел, който въпреки намесата на Костов се превърна в откриващ гол за Локо!

"Черно-белите" вече виждаха съвсем ясно трите точки от този двубой, след като почти веднага съумяха да удвоят своята преднина. В 27-ата минута Митко Илиев копна елегантно топката за Дион, който в борбата си с Момчил Цветанов за кълбото направи така, че Георги Минчев да изскочи зад гърба на врачанската отбрана и със силен шут между краката на вратаря направи 2:0.

Едва в 39-ата минута Ботев (Враца) регистрира признаци на живот в офанзивен план, след като Браян Переа отправи авантюристичен шут, който по абсолютно никакъв начин не затрудни Динко Хоркаш.

"Смърфовете" можеха да поведат с три гола веднага след 15-минутната пауза. Луиз Фелипе направи кошмарна грешка в защита, но бившият нападател на литовския Ауба не очакваше подобен развой на събитията и се провали в единствения си изстрел.

Ботев (Враца) имаше удобна възможност да се върне в двубоя след точно час футбол в Пловдив. Даниел Генов се справи майсторски с двама защитници на Локомотив, но последвалият му изстрел не намери далечния ъгъл на вражеската врата.

Искрица надежда за нова интрига в двубоя дойде в 65-ата минута. Тогава реферът Иво Ненков предизвика гнева на домакинските привърженици, гонейки Ангел Лясков с директен червен картон. №44 се наложи да спре непозволено откъсващия се зад гърба на отбраната Браян Переа.

Чрез няколко смени, Даниел Моралес искаше да промени развоя на събитията, ала вместо това - Ботев (Враца) инкасира трето попадение. Локомотив достигна до класиката, след като резервата Алфа Конте направи отличен пробив през центъра, след което пусна хитър пас за Бабакар Дион. №7 от домакините насочи изстрела си в незащитения от Костов ъгъл и така донесе нова радост за всички подкрепящи "смърфовете".

Финалните минути бяха белязани от напрежение пред вратата на Локомотив. Играчите на Ботев (Враца) направиха всичко по силите си, за да стигнат до почетен гол, но Динко Хоркаш направи две отлични спасявания.

И за да бъде кефът на "Лаута" пълен, Локо фиксира крайното 4:0 благодарение на своя юноша Петър Андреев. Появилият се като резерва младок демонстрира непримиримост и принуди Краси Костов да сътвори непривична за себе си грешка, която позволи на №11 да отбележи първото си попадение в професионалния футбол.

В следващия кръг на Локо (Пд) предстои ново домакинство, но този път срещу далеч по-амбициран съперник - Левски. Ботев ще се постарае да триумфира у дома срещу шампиона Лудогорец.

Източник: Topsport.bg

Последни новини