Локомотив (Пд) победи Черно море и се изравни с ЦСКА и Лудогорец

Локомотив (Пд) победи Черно море и се изравни с ЦСКА и Лудогорец

Topsport.bg

17-09-2022, 19:26

Локомотив (Пловдив) победи категорично Черно море с 3:0 в мач от 11-тия кръг на efbet Лига. Головете за домакините отбелязаха Бабакар Дион(12'), Бирсент Карагерен(59') и Димитър Илиев от дузпа(68').

Двубоят започна с домакински натиск, но в първите минути "моряците" се отбраняваха отлично и парираха опитите на Локомотив да превземе вратата им. Гостите отговориха в 8-мата минута, когато Златев центрира от пряк свободен удар, играч на Черно море свали топката с глава към Курьор, който беше оставен непокрит на 2 метра пред вратата, но вместо да скъса мрежата "смърфовете", той стреля във вратаря. В ситуацията останаха и съмнения за засада, но така или иначе нямаше нужда положението да бъде преразгледано.

Черно море капитулира в 12-тата минута. Домакините организираха хубава атака по левия фланг, а Димитър Илиев разсече отбраната на гостите с пас към Витанов, който пък с едно докосване продължи към намиращия се вдясно от него Бабакар Дион. Белгиецът изобщо не се поколеба дали да стреля и с мощен шут по диагонала прониза вратата на "моряците".

Десет минути преди края на полувремето "моряците" пропуснаха отлична възможност да се върнат в мача. Те организираха бърза контраатака с едно докосване и Беншаа се озова очи в очи с вратаря с домакините. Алжирецът обаче се засуети, Динко Хоркаш скъси дистанцията и успя да блокира удара.

В 50-тата минута гостите се почувстваха ощетени от реферско отсъждане. Мазир Сула падна в наказателното поле на Локо (Пд) след контакт с бранител, реферът Никола Попов обаче му показа жълт картон за симулация. Ситуацията бързо бе прегледана и решението на съдията бе потвърдено.

Десет минути по-късно Локомотив удвои аванса си. Бабакар Дион демонстрира страхотен поглед върху играта и с дълъг пас намери Карагерен в наказателното поле на "моряците", Бирсент си спря топката на гърди и майсторски преодоля Дюлгеров за 2:0.

В 65-тата минута Живко Атанасов събори Матеус Да Силва в наказателното поле на Черно море. В първия момент Никола Попов показа жълт картон за симулация на нападателя, но бе привикан да разгледа ситуацията с ВАР. След прегледа съдията промени решението си, отмени картона и отсъди дузпа за "смърфовете". Зад топката застана Димитър Илиев и в стил "Паненка" преодоля Дюлгеров за крайното 3:0.

Буквално в последната минута Локомотив можеше да отбележи и четвърти гол, но изстрел от пряк свободен удар на Джовани срещна напречната греда.

С победата Локомотив (Пд) събра 22 точки, колкото имат ЦСКА и Лудогорец, но "смърфовете" имат и два мача повече. Черно море пък остава на 5-та позиция с 19 пункта.

Източник: Topsport.bg

Последни новини