Лудогорец разпиля ЦСКА с 5:0 в Разград!

Лудогорец разпиля ЦСКА с 5:0 в Разград!

Topsport.bg

30-04-2022, 21:54

Лудогорец разби ЦСКА в дербито на 28-ия кръга в efbet Лига. Шампионите нокаутира "червения" си съперник с успех с 5:0 на "Хювефарма Арена".

Съставът на Алън Пардю изпитваше сериозни затруднения в защита, но и нападението бе доста беззъбо. Новият постоянен наставник на "червените" бе принуден да направи доста промени в състава си, предвид редицата наказани играчи.

Шампионите също бяха с доста променен състав, който обаче не срещна никакви проблеми със своя опонент.

Срещата започна с натиск на домакините. В 15-ата минута, Росен Божинов допусна грешен пас, който беше засечен от Спас Делев, той продължи към Тисера, който преодоля вратаря Димитър Евтимов, който извърши нарушение, но Доминик Янков засече топката и в опразнената мрежа вкара, за да накаже поредна грешка в "червената" отбрана, този път с попадение - 1:0.

Половин час след началото на мача, разградчани вече удвоиха резултата. Защитниците на гостите допуснаха нова грешка след като Текпетей подаде към Тисера, той овладя топката, нагласи си я добре за стреляне пред погледите на Божинов, Мухар и Лам и с удар с десния крак направи 2:0.

През втората част, кошмарът на "червените" продължи.

В 51-ата минута, Бернард Текпетей получи топката от Доминик Янков и нанесе удар от около 25 метра, който навести мрежата на Димитър Евтимов за 3-ти път в мача. Само пет минути по-късно, Антон Недялков проби по левия фланг и върна към Доминик Янков. Националът на България си спря топката на границата на наказателното поле, финтира двама бранители в червено и с левия крак остави Евтимов безпомощен за 4:0.

В 63-ата минута, нокаутът за "червените" беше страшен. Текпетей опита удар към вратата на ЦСКА, но се получи нещо като прострелно подаване, което Тиаго Родригез засече и прати топката в мрежата на "червените" за пети път.

Гостите успяха да стигнат до първия си точен удар чак в 70-ата минута. Яник Вилдсхут стреля от границата на наказателното поле, но Падт реагира добре и отрази изстрела му. До края на мача, шампионите свалиха темпото, а "червените" така и не успяха да измислят нещо опасно в атака.

Така ЦСКА си тръгна от Разград с най-тежката загуба от доста време насам. В следващия кръг "червените" посрещат Славия, а шампионите са гости на Ботев в Пловдив.

Източник: Topsport.bg

Последни новини