Лудогорец ще участва на "Петрич Къп"

Лудогорец ще участва на

Topsport.bg

18-02-2022, 20:10

28 отбора от страната и чужбина ще вземат участие във футболния турнир "Петрич Къп". Организатор е Община Петрич, съвместно със столичния клуб ФК Възраждане 2020. Участниците са разделени в 4 възрастови групи - набор 2009, 2010, 2011/2012 и 2013.

Голямата новина е, че ръководството на ПФК Лудогорец Разград е потвърдило участието си в турнира с детския отбор набор 2009 година с треньор Милен Маринов. Феновете на футбола в южния град ще могат да видят подрастващите таланти на десеткратния шампион на България и с име в Европа като участник на мъжкия отбор в Шампионска лига и Лига Европа.

В турнира възрастовата група набор 2009 ще бъде особено интересна, защото съперници на "орлите" ще бъдат представителят на РСМ "Академия Пандев" и югозападните грандове Пирин Благоевград и Беласица Петрич. Окончателно програмата на турнира ще стане ясна в понеделник. От сега се знае, че футболният турнир "Петрич Къп" ще бъде открит с мача "Лудогорец" - "Беласица" на легендарния стадион "Цар Самуил".

Всички двубои на турнира от футбол 11, футбол 9, футбол 7 и футбол 5 ще се играят на отлично подготвени терени в Петрич, изградени в последните години от ръководството на Общината, начело с кмета на Петрич Димитър Бръчков. Турнирът ще бъде под егидата на БФС, съгласно всички правила за провеждане на първенства и турнири на футболната централа. Срещите ще бъдат ръководени от елитни съдии, добили авторитет в района, и назначавани от ЗС на БФС София.

Източник: Topsport.bg

Последни новини