Любо Пенев ще се опита да спре серията на Славия в дебюта си за Царско село

Любо Пенев ще се опита да спре серията на Славия в дебюта си за Царско село

Novsport

08-06-2020, 08:35

 Царско село и Славия затварят 25-ия кръг в efbet Лига довечера от 20:30 часа. Новаците имат нужда от добър резултат, за да се отдалечат от опасната зона, а "белите" ще се стремят да продължат успешното си представяне и да се доближат само на точка от Левски. "Белите" влязоха в серия от 4 поредни шампионатни победи преди паузата в първенството, като повалиха последователно Арда (Кърджали), Дунав, Левски и Ботев (Пловдив).

Мачът ще е дебют за новия наставник на "царете" Любослав Пенев. Той вече води тима в контролата срещу Локомотив (Пловдив), загубена с 0:2. В треньорската си кариера бившият нападател има само една загуба в дебютните си срещи - 0:2 с ЦСКА-София при гостуването на Черно море на "Тича" през миналия сезон. Предишните два случая с "червените" бяха победа с 3:0 над Беласица през март 2009 година и равенство 0:0 с Берое през май 2015-а.

Ел Голеадор няма сериозни кадрови проблеми. Очаква се той да заложи на системата 4-1-4-1, като атаката ще води Георги Минчев, а с ролята на дефанзивен халф ще се нагърби Антонио Георгиев. Останалите в халфовата линия на Царско село ще са Румен Гьонов, Дилан Бахамбула, Уесли Ната и Андерсон. Четиримата бранители пред вратаря Джони Пласид ще са Реян Даскалов, Мартин Кавдански, Родригес и Ивайло Марков.

Старши треньорът на Славия Златомир Загорич заяви, че отборът му ще подходи с респект към съперника и подценяване е изключено. Той включи в групата за двубоя защитника Емил Виячки, който доскоро беше под карантина, след като даде положителна проба за COVID-19. Бранителят вече направи няколко тренировки с отбора, но няма да е титуляр. 

В атака "белите" ще действат с Ивайло Димитров, пподкрепян по фланговете от Георги Йомов и Радослав Кирилов. Звездата на тима Галин Иванов ще играе зад Димитров, а в средата на терена ще си партнират Янис Карабельов и Филип Кръстев. Под рамката ще застане Антонис Стергиакис, а карето в отбрана ще оформят Христо Попадийн, Андреа Христов, Милен Гамаков и Венелин Филипов.

Славия е един от трите отбора, срещу които Царско село няма отбелязан гол в елита. През есента "белите" се наложиха с 1:0 с попадение на Галин Иванов от дузпа.

Източник: Novsport

Последни новини