Люти битки със Северна Македония очакват България в Лига на нациите

Люти битки със Северна Македония очакват България в Лига на нациите

Topsport.bg

16-12-2021, 19:34

Българският национален отбор по футбол научи съперниците си за следващото издание в турнира Лига на нациите. То е от изключителна важност за Ясен Петров и компания, тъй като първото място в група 4 на Лига С, ще ни отреди така мечтаното място на Евро 2024.

Съдбата ни събра с безкрайно интересни съперници. Най-сериозният от тях е Северна Македония. Участникът на Евро 2020  плаши с възхода си през последните години и ще бъде големият ни конкурент за място №1. Останалите опоненти в тази група са Грузия и Гибралтар, отбори над които са и едни от малкото ни победи в последно време.

Отборите бяха разпределени в 4 урни на база на представянето им в турнира през сезон 2020/21.

55-те държави са разделени в 4 лиги. "А", "В" и "С" са с по 16 отбора, разпределени в 4 групи, а "D" ще включва 7 отбора, които ще съставят една група с 4 тима и една с 3.

Първите два кръга ще се изиграят в периода 2-8 юни 2022 година. Победителите в 4-те групи от Лига "А" ще участват във финална четворка за определяне на шампиона през юни 2023 година. Победителите в останалите три лиги ще спечелят промоция за по-горна такава.

Източник: Topsport.bg