Миньор (Перник) стартира лятната си подготовка, "чуковете" ще премерят сили с кипърски гранд

Миньор (Перник) стартира лятната си подготовка,

Topsport.bg

08-06-2022, 16:02

Футболистите на Миньор (Перник) стартираха предсезонната си подготовка. Групата, с която ще работи в първите дни старши-треньорът Христо Янев е от 21 играчи, като до края на седмицата "чуковете" очакват към тима да се присъединят още поне две нови попълнения.

На този етап сигурните нови попълнения на "жълто-черните" са бранителят Венцислав Василев, който се завръща в родния си клуб и халфът Александър Праматаров, който бе определен за най-добър млад играч на Марица за миналата година.

Подготовката на Миньор ще протече в два основни етапа. В следващите 5 дни играчите ще се подготвят при домашни условия, а на 13 юни заминават на лагер в Етрополе, който ще продължи до 25 юни. След това футболистите ще получат кратка почивка, а на 30 юни отново ще поемат към Етрополе, където ще останат до 9 юли. До началото на шампионата чуковете ще изиграят 5 контроли.

На 19 юни те ще се изправят срещу втория отбор на ФК ЦСКА 1948 в София, а на 25 юни ще се изправят срещу Ботев във Враца. Миньор ще играе контролна среща  и с Апоел (Никозия). Приятелският мач ще се състои на 30 юни на терена на Националната футболна база в Бояна. Апоел е 28-кратен шампион на Кипър, а през последната кампания завърши на трето място в крайното класиране.

На 6 юли възпитаниците на Христо Янев ще срещнат Чавдар Етрополе, а последната контрола ще е на 9 юли срещу Беласица в Перник.

Групата на Миньор Пк

Вратари: Даниел Леонтиев, Никола Виденов, Калоян Божидаров

Защитници: Венцислав ВАСИЛЕВ (от ФК ЦСКА 1948 Сф), Андреас Васев, Георги Купенов, Антон Славчев, Ивайло Иванов, Георги Ангелов (юноша)

Халфове и нападатели: Александър ПРАМАТАРОВ (Марица Пд), Емил Ценов, Веселин Васев, Методи Костов, Калоян Йосифов, Запро Динев, Християн Казаков, Борис Тютюков, Кристиян СЛИШКОВ (след наем в Струмска слава), Павел Димитров (юноша), Борислав Василев (юноша), Александър Петров (юноша)

Контроли на Миньор Пк

19 юни - ФК ЦСКА 1948 Сф II в София

25 юни - Ботев Вр във Враца

30 юни - АПОЕЛ (Никозия)

06 юли - Чавдар Етр в Етрополе

09 юли - Беласица в Перник

Източник: Topsport.bg

Последни новини