Михаил Вълчев: Правилно не отложиха Вечното дерби

Михаил Вълчев: Правилно не отложиха Вечното дерби

Topsport.bg

11-03-2022, 21:33

Левски и ЦСКА се занулиха в снежното дерби, играно на стадион "Васил Левски". След срещата мнозина бяха на мнение, че трябваше да бъде отложена, но в крайна сметка реферите, начело с Валентин Железов, решиха да се играе.

Двата отбора показаха много битка. "Мач Телеграф" потърси за мнение легендата на Левски Михаил Вълчев.

"И двата отбора се измъчиха на този терен. Левски започна по-агресивно двубоя до неговото първо прекъсване. Игрището и условията не позволяваха да се организират качествени атаки към двете врати. До края на първата част видяхме повече борба на полето", започна Вълчев.

"Втората част топката можеше да се задържа малко повече, защото вече можеше да си го позволят. След червения картон на Цунами, на няколко пъти централната двойка в защитата на Левски се пропука. В предните мачове такова нещо не се случваше. Тук трябва да отбележим добрите намеси на Николай Михайлов. Реално, той спаси мача. Когато ЦСКА се втурна в предни позиции, се отвориха и пространства за "сините", които стигнаха до не лоши положения. Трябва да кажем, че това се случи при положение, че бяхме с човек по-малко. Добра игра демонстрира новото попълнение Уелтън. Бърз е и притежава добра техника. Билал Бари също се опитваше да ангажира бранителите на "червените". И двамата играха добре. На Левски не му достигна организацията, за да стигне до гол. Имаше положения, но не се възползваха играчите на Станимир Стоилов", продължи легендата.

"След изгонването на Цунами, Кордоба се включи много добре на неговата позиция. Направи и един много хубав пробив. ЦСКА беше по-опасен в нападение от Левски. Организираха добри атаки, но нападателите им не се справиха както трябва. Кайседо не направи най-хубавия си мач за "червените". Аз лично си мисля, че срещата не трябваше да бъде отлагана. Правилно не го направиха, защото голяма част от феновете на трибуните бяха пътували от различни точки в България. Хората нямаше да останат доволни, ако се отмени мачът. Лошо се получи за играта на двата отбора, защото не успяхме да видим кой на какво ниво е. От играчите на Левски мога да отлича Ники Михайлов, Уелтън и Бари. Честно казано, от Филил Кръстев ми се искаше да видя малко повече. Все пак той е диригентът в нападението на отбора. Той е плеймейкър и трябваше да прецени през коя зона е по-добре да минават атаките на тима", завърши Вълчев.

Източник: Topsport.bg

Последни новини