Орел победи Левуново 2014 в Лебница

Орел победи Левуново 2014 в Лебница

Novsport

06-12-2020, 14:43

 На отлично подготвения терен в Лебница се срещнаха отборите на местния Орел и Левуново 2014 от едноименното селище в отложен  мач за  първенството на областна група Струма-1. Футболистите и на двата тима бродираха много интересни атаки най-вече по фланговете ,но така и до гол не се стигна  през първата част на двубоя.

Върховият момент през първата част на двубоя  бе в 24-та минута, когато бе отсъдена дузпа за отбора на домакините. Атанас Дафинков стреля майсторски, но вратаря на гостите Костадин Грандоков показа вещина и изби кълбото, опазвайки суха мрежата си. 

Второто полувреме започна равностойно. В 71-ва минута обаче Николай Джалков се възползва от груба грешка в защитата на гостите и изскачайки срещу Костадин Грандоков го простреля за 1:0. Футболистите на Левуново опитаха да изнесат играта напред и при това положение често се оголваха в защита. В 80-та минута Александър Черкезов изскочи очи в  очи срещу вратаря на домакините, но не успя да го преодолее. Две минути по-късно Милен Маджиров изскочи срещу вратаря на домакините и отново за пореден път пропиля атаката на гостите. Вторият гол в срещата стана след като железният защитник Костадин Юруков изчисти топката напред към Николай Стоилков, който я укроти, напредна на скорост и от движение от 10 метра успя да огорчи вратаря Костадин Грандоков за 2:0. До края на мача опитите на гостите да променят резултата се оказаха неуспешни. 

Веднага след последния съдийски сигнал на Георги Сестримски ръководители, треньори и футболисти на двата клуба се събраха приятелски и отпразнуваха по невероятен начин предстоящия християнски празник Никулден. Пица, безалкохолни напитки, лакомства и по едно питие осигуриха президентите на двата клуба Васил Джибов и Костадин Миндов. Следващата събота отборът на Орел Лебница ще гостува на Спартак Склаве. 

Източник: Novsport