ОФК Пирин (Благоевград) вече е официален собственик на 100 процента от акциите на клуба

ОФК Пирин (Благоевград) вече е официален собственик на 100 процента от акциите на клуба

Topsport.bg

13-03-2023, 19:12

ОФК Пирин (Благоевград) вече притежава 100 процента от акциите на футболния клуб. Днес те са безвъзмездно прехвърлени от "Белогоур Пропъртис" ЕООД, след като миналата седмица общинските съветници в Благоевград дадоха своето съгласие за това, съобщиха от община Благоевград.

След решението на общинските съветници, от общинската администрация са преведени 40 хиляди лева на ОФК, като сумата е само част от гласуваната субсидия. С тези средства мъжкият футболен клуб е погасил задълженията си към НАП, посочват от общината.

Преди месец собственикът на Пирин (Благоевград) Пол Белогур обяви, че се оттегля от клуба, както и че дарява всичките си акции на община Благоевград.

Преди дни общинските съветници в Благоевград гласуваха увеличение на субсидията за ОФК Пирин, а кметът на Благоевград започна срещи с представители на бизнеса, на които се обсъждат варианти за бъдещото развитие на клуба.

От общинския пресцентър съобщиха, че през настоящата седмица предстои втора среща между градоначалника и представители на бизнеса, свързани с футболния клуб на Благоевград.

Източник: Topsport.bg