Пирин (Благоевград) - Хебър (Пазарджик) : 2:0, два бързи гола за домакините

Пирин (Благоевград) - Хебър (Пазарджик) : 2:0, два бързи гола за домакините

Topsport.bg

12-05-2023, 17:02

Пирин и Хебър се изправят един срещу друг в първия двубой от плейофната група с отборите, борещи се за оставане в efbet Лига. Срещата на стадион "Христо Ботев" е от 17:00 часа и ще бъде ръководена от Валентин Железов.

Двата тима завършиха редовния сезон с победа. "Орлетата" вгорчиха дебюта на Красимир Балъков и се наложиха над Септември с 1:0, а пазарджиклии записаха успех с 2:0 при гостуването си на Берое. Пирин и Хебър са разделени от една точка и днес ще бъдат крайно мотивирани да направят нова крачка към спасението и да се отдалечат от дъното в класирането.

Домакините влизат в плейофната фаза с 5 победи в актива си, а техният съперник - с 6. В двата мача през настоящата кампания помежду им Пирин надделя над Хебър у дома, а двубоят на Националния стадион "Васил Левски" завърши без победител.

Христо Янев няма да може да разчита на контузените Янко Георгиев и Преслав Йорданов, както и на наказания Христофор Хубчев. В състава на "орлетата" обаче се завръща Иван Тасев, който пропусна срещата със Септември.

Гостите пък ще трябва да се справят без Георги Вълчев, който срещу Берое си изкара деветия жълт картон през сезона.

Източник: Topsport.bg

Последни новини