Прогноза за Ботев - Берое на Стефан Ралчев от Букмейкър Рейтинги

Прогноза за Ботев - Берое на Стефан Ралчев от Букмейкър Рейтинги

30-11-2018, 14:16

17-ият кръг в българската Първа лига ни предоставя една от най-лютите битки в цялата история на родния футбол. Тази между Ботев Пловдив и Берое Стара Загора, която е известна като Битката за Тракия.

Двата тима са съседи в класирането, но Берое е на четвърто място и е с 4 точки пред предстоящия си противник. Старозагорци имат сериозен потенциал и печелят почти всички мачове с малки изключения.

Ботев Пловдив напоследък играе доста по-колебливо, но пък се представя солидно на свой терен.

Именно това представяне е в основата на прогнозата на Стефан Ралчев от екипа на Букмейкър Рейтинги. Той използва комбиниран маркет от двоен шанс 1Х и под 3,5 гола в срещата – залог, който може да бъде намерен в букмейкъра Winbet, с коефициент от 1,85.

Според него “канарчетата” на Николай Киров трудно ще загубят домакинството си въпреки добрата форма на гостите от Берое. А базата 3,5 гола е избрана заради сравнително ниската резултатност и на двата отбора.

Е, в предишната си прогноза Берое опроверга Стефан, който бе дал под 3,5 гола в мача им срещу Верея, а “зелените” нанизаха 6 на Верея, но Верея се оказа наистина безкрайно слаб отбор и със сигурност няма място в елита.

Сега такъв резултат едва ли ще се повтори, но под 3,5 гола е резонен избор, тъй като и Ботев (21 гола в 16 мача), и Берое (25 гола в 16 мача) не са от най-резултатните тимове. Както е видно от резултатността им, тя е малко над 1 гол средно на мач въпреки потенциала в атака и за двата отбора.