Сензациите в пресата: Левски се пробва за Кавдански, крило на ЦСКА напуска

Сензациите в пресата: Левски се пробва за Кавдански, крило на ЦСКА напуска

Novsport

30-12-2020, 08:02

 "Мач Телеграф": Левски пак се пробва за Кавдански 

Левски ще направи нов опит да си върне юноша, който да покрие дупките в защита, които бяха фрапиращи през есента. Става дума за Мартин Кавдански, който е капитан на Царско село. Той бе сред най-добре представилите се бранители у нас през изминалата есен. През лятото от "Герена" бяха опипвали почвата около него, но не успяха да постигнат съгласие. Освен това възрастта на Алекс Петков наклони везните в обратната посока. Сега обаче в Левски искат да търсят на всяка цена вдигане на нивото. Кавдански е идеален за новата схема, която въвежда Славиша Стоянович, защото и в Царско село често прибягват до трима в защита.

Според запознати, "сините" са много близо до това да изпълнят почти всички цели, които са си поставили. Очаква се на първата тренировка за 2021 година на "Герена" да започнат поне пет от набелязаните седем имена за нови попълнения.

"Тема спорт": Крило на ЦСКА пред завръщане в Бразилия 

Втородивизионният бразилски Парана се е прицелил в крилото на ЦСКА Енрике Рафаел. "Синьо-червените" са в дъното на Серия Б, като са на 18-а позиция от 20 тима, на 3 точки от спасителната линия седем кръга преди края. 

Енрике вече е носил екипа на Парана и обстановката на стадион "Вила Капанема" му е позната, като през сезони 2015 и 2016 изиграва общо 44 мача и бележи 5 гола за отбора от град Куритиба.

Между тези две кампании, през първото полугодие на 2016-а, успява да запише мачове още за Атлетико Минейро и Баия. Интерес към Енрике проявяват още два клуба, като единият от тях също е бразилски.

Крилото премина на "Армията" през лятото на 2017-а, като за тези 3,5 години има общо 82 срещи и 6 попадения, но две тежки контузии в ключицата и коляното го извадиха за дълго извън игра и той така и не успя да се утвърди като титуляр. Договорът на бразилеца изтича през следващото лято.

"Тема спорт": Етър подготвя ударна селекция

Старши треньорът на Етър Александър Томаш е набелязал трима футболисти, които допреди няколко години бяха сред най-актуалните имена у нас, но впоследствие кариерите им тръгнаха надолу. Става въпрос за юношите на ЦСКА Михаил Александров, Александър Тонев и Мартин Тошев. Александров е шампион с Лудогорец и изкара няколко сезона в Русия, а сега е част от Арда (Кърджали), но не е доволен от статута си на резерва и ще опита да разтрогне договора си.

След като напусна "Българска армия", Александър Тонев носи екипите на Лех (Познан), Селтик, Астън Вила, Фрозиноне и Ботев (Пловдив), но в момента е без отбор. Очакваше се той да премине в унгарския Кишварда, но до трансфер не се стигна. 

Централният нападател Мартин Тошев за последно защитаваше цветовете на казахстанския Жетису, но понастоящем е свободен агент. 

В Етър очакват развитие около бъдещето на нападателя си и голмайстор от есента Преслав Боруков. Вероятността той да остане на "Ивайло" е много малка. Затова и Томаш се надява да успее да убеди Тошев да подсили "болярите".

Източник: Novsport

Последни новини