Станимир Стоилов: Предложиха ми да остана за още един мач, срещу ЦСКА, но аз не съм треньор за един мач

Станимир Стоилов: Предложиха ми да остана за още един мач, срещу ЦСКА, но аз не съм треньор за един мач

Topsport.bg

08-04-2023, 23:28

Станимир Стоилов обяви, че напуска Левски. Той говори в подробности за проблемите по високите етажи на клуба.

"Оставяме футболисти с огромна цена. Оставяме отбор, който играе най-добрия футбол в България. Очакваме милиони от новия доставчик на екипировка. Оставяме клуб с добро бъдеще, въпросът е да се взимат умни решения.

За свалянето на Ивков - Сираков взе решението под натиска на спонсора. Явно не искахме да работим заедно.

Условието ми да остана беше да продължим да работим в същия екип и да има доминация на служители на клуба в Управителния съвет. Платените служители сме тук да защитаваме клуба. Да напусна Левски ми струва доста пари и аз се отказвам от тези финанси, но се отказвам, защото тези пари ще останат в клуба. Няма клуб, в който съм работил и който да съм го оставял на минус.

Мечтата ми беше да станем клуб като Барселона, Реал Мадрид и привържениците сами да избират кой ще бъде президент. Затова създадохме сдружението "Левски на левскарите", което предизвика спорове, което е нормално.

Предложиха ми да остана за още един мач, срещу ЦСКА, но аз не съм треньор за един мач или за един месец. Ще бъда щастлив, ако моите помощници останат да водят отбора или ги поканят за продължат работа в клуба. Казах им да не се съобразяват с мен. Но чух, че Цанко Цветанов ще напусне.

Това, което заварих, не беше много приятно. Аз лично смятам, че решението за махането на изпълнителния директор, Сираков взе под влиянието на спонсора, макар да твърди, че не е така. Няма сила на света, която да ме убеди, че това не е така. Явно не искаше да работим заедно. С отлагането и бездействието не могат да се решат проблемите. Това е моят отбор - Левски. Ако бях в друг отбор, никога нямаше да ме интересува друго, освен треньорската работа. Интересува ме управлението. Всички се чудиха ще работят ли, ще се провалят ли. Никога не съм се страхувал от провал. Очаквам да се налеят много пари от страна на спонсора след нашите провокации. Това съм го гледал и преди. Нямаше футболист, който взимаше повече от 8000 лева при Батков, на един след това му предложиха 18 хиляди. Спазваме финансова дисциплина, отборът изглежда все по-уверено и по-уверено.

"Вече си мисля, че като ме познават като характер, че може да са взели решенията, за да си тръгна, а не да ме уволнят и аз да съм виновен. Никога не ме е било страх от истината, тя винаги излиза наяве. Предния път, като си тръгнах, ми рязаха пръстите един по един. И Ивков сигурно допусна грешки, но ние сме работещи хора и всички допускаме грешки.

Връзката Сираков-Стоилов не е разрушена чисто в работен план в спортно-техническо естество. През всичките години ме пришивахте към този и онзи. Ако Ивков беше откраднал или скрил нещо, или е правил измами, аз първи щях да го замерям с камъни. Повече обичам Левски.

Как да стоя на следващия мач, когато феновете скандират обидни неща за собственика, а той се държи неуважително към тях. По-добре да ме наричат предател с истината, отколкото предател, който прикрива нещо в клуба. Аз 13 години бягах от порочното управление. Обещаваха ми, че ще стана шампион. Не, мерси, аз шампион съм ставал. Не мога да дойда без да ме поканят. Обикновено ако не ми харесва управлението, бързо приключват разговорите. Аз ви каза условията, които имам, за да остана в Левски. Просто и ясно. Предполагам много тежки условия поставих. Работещите хора сме тук, за да работим. Платените служители сме тук, за да защитаваме клуба. Левски ме е създал, Левски ми е дал ръка и всичко.

Отказвам се от финанси, които трябваше да преминат в моята сметка. Тези пари ще останат в клуба. За някои много, за някои малко - всички пари, които съм изкарал, са повече от бюджетите на клуба. Тази година 2022 е абсолютно показателна за това нещо. Няма клуб, който съм оставил на минус. Всички казват, че който плаща, поръчва музиката. Музиката се поръчва в чалготеката, в Левски не. Във футбола не може да се поръчва. Не искам да бъда в тази посока. Според моите виждания. Може да са грешни. Никой не успя да ме отклони от вярванията ми. Когато съм работил за Левски, се вижда, че са правилни. Докато тези играчи са тук и не са разпродадени, могат да държат високо ниво. Задължително е догодина да е в първата тройка и да не бягаме, а по левскарски да е в битката за титлата. Сам щях да освободя треньорския пост, ако догодина не сме в борбата за титлата.

Имаха време да изпълнят условията ми до днес. Мога да работя с всички. Условията ми са, за да постигнем добри резултати. На този етап нямам проблем да работя с хората, с които съм работил досега. Дребните скандали, дребните детайли, които витаеха около клуба, водят до счупване на резултатите. Това се случва, откакто казах, че не съм щастлив. Казах го, за да предизвикам реакция. Всеки си мисли добре, той е тук, за да работи и да си взима добрите пари. Стига ми да седя. Нямам проблеми да работя с никой. В спортно-техническо естество Сираков ми е дал пълната свобода и ми е осигурявал всичко. Не съм съгласен с управлението", каза Стоилов.

Източник: Topsport.bg

Последни новини