ФК ЦСКА 1948 и Ботев (Пловдив) не се победиха в драматичен мач на терена в Бистрица

ФК ЦСКА 1948 и Ботев (Пловдив) не се победиха в драматичен мач на терена в Бистрица

Topsport.bg

11-03-2022, 19:33

ФК ЦСКА 1948 и Ботев (Пловдив) не се победиха в първия мач от 23-тия кръг на efbet Лига. Двата тима изиграха хубав мач на терена в Бистрица, който предложи няколко обрата.

Домакините бяха по-добри през първото полувреме и логично откриха резултата в 19-а минута. Георги Русев открадна топката от играчите на Ботев и организира бърза контраатака. Той пусна вдясно, където бе бившият футболист на "канарчетата", който с плътен удар разпечата мрежата на Аргилашки. Колев не се зарадва на гола, показвайки уважение към бившите си съотборници.

До края на първата част Ботев не успя да се съвземе, но все пак минутка преди края можеше да изравни резултата чрез Антоан Бароан, но Дани Наумов спаси с една ръка.

Второто полувреме започна по отличен начин за гостите от Пловдив и Бароан възстанови равенството в 49 минута. Тодор Неделев хвърли дълъг пас в наказателното поле на домакините, където Николай Минков овладя топката добре и я пусна към Бароан, който с кинжален шут не остави шансове на Наумов.

"Канарчетата" стигнаха до пълен обрат в 64 минута. Дилън Мертенс изведе по страхотен начин Антоан Бароан, който надбяга централните бранители на домакините и технично преодоля Наумов за 1:2.

Домакините не се предадоха и 5 минути преди края успяха да изравнят резултата. Георги Русев изведе технично Галин Иванов сам срещу Аргилашки и 33-годишният офанзивен футболист от воле прати топката в мрежата на Ботев за крайното 2:2.

ФК ЦСКА 1948 - Ботев (Пловдив) 2:2

Голмайстори:

1:0 - Русев 19'

1:1 - Бароан 49'

1:2 - Бароан 65'

2:2 - Галин Иванов 85'

Източник: Topsport.bg

Последни новини