Футболист на Лудогорец готви трансфер в чужбина

Футболист на Лудогорец готви трансфер в чужбина

Novsport

02-01-2021, 10:19

 Светослав Ковачев от Арда (Кърджали) си реди трансфер в чужбина, пише "Мач Телеграф".

Той бе привикан в Разград, за да поднови договора си с Лудогорец, който изтича през лятото. Играчът обаче нямал намерение да стори това. Той е решил да се възползва от правилото на ФИФА, което му позволява да подпише с друг отбор след 1 януари. Не е изключено обаче при това положение Ковачев да бъде пратен до лятото във втория отбор или да тренира с юношите.

А и интерес към него също не липсва. Ковачев е попаднал в полезрението на руски клубове, с които в момента води преговори и развръзката ще настъпи до 20 януари.

Тази ситуация е отдръпнала един от родните кандидати за подписа му - ЦСКА 1948. Новаците в елита дори се смятаха за сигурна нова дестинация в кариерата на Ковачев, въпреки че и от Арда бяха категорични, че искат да го задържат при тях поне до лятото.

Ковачев записа 15 мача през есента, в които вкара 3 гола и даде една асистенция. Освен в Кърджали преди това бе преотстъпван от Лудогорец в Дунав и Етър. При Николай Киров обаче успя да разгърне качествата си и да стане част от едно от най-силните нападения в елита, заедно със Спас Делев и Иван Коконов.

Източник: Novsport

Последни новини