Хебър се разправи с Ботев (Пд) в истинско зрелище на стадион "Георги Бенковски"

Хебър се разправи с Ботев (Пд) в истинско зрелище на стадион

Topsport.bg

12-08-2023, 20:56

Хебър победи Ботев (Пловдив) с 1:0 у дома в истинско зрелище от 5-ия кръг в efbet Лига. Единственият гол в срещата падна две минути след почивката, а негов автор стана Ангел Бастунов.

Въпреки лошият терен на стадион "Георги Бенковски" в Пазарджик, двата тима изиграха страхотен мач с куп положения и пред двете врати. "Канарчетата" първи имаха златен шанс да открият резултата, но пропуснаха дузпа през първото полувреме. Пловдивчани завършиха двубоя в намален състав, след като Джеймс Етоо получи два жълти картона и напусна терена в 83-та минута.

С победата Хебър зае 4-то място във временното класиране и вече има 8 точки в актива си, а Ботев (Пд) продължава да няма победа след кръга и е на 14-то място с едва две точици.

Още във втората минута домакините стигнаха до добра възможност за гол. Георги Николов се пребори с Работов, открадна му топката и я подаде към Бастунов, който нанесе удар, но твърде слаб и Ханкич спаси.

Домакините продължиха да бъдат по-активният отбор на терена и в 13-ата минута Георги Николов имаше шанс да обстрелва вратата на "канарчетата", но изпълнението му беше разочароващо.

В средата на първата част момчетата на Любо Пенев създадоха поредната си добра възможност. Атанас Кабов беше изведен зад гърба на защитата на Ботев, навлезе в наказателното поле и стреля с левия крак, но покрай вратата.

В 29-а минута реферът Георги Давидов отсъди дузпа за гостите. Вратарят на Хебър обаче реагира перфектно и спаси изстрела на Секулич от бялата точка. Рой Херман можеше да направи добавка, но с глава прати топката в гредата. Матвей Игонен спаси дузпа във втори пореден мач на Хебър.

Секунди след пропуснатата дузпа прехвърчаха искри между играчите на двата отбора, а човек от щаба на домакините беше изгонен.

Домакините откриха резултата само две минути след почивката. Георги Николов проби по левия фланг и достави чудесна топка за Бастунов, който от точката на дузпата простреля Ханкич за 1:0.

"Канарчетата" пропуснаха златен шанс в 60-та минута. Мартин Секулич развинти няколко футболисти на Хебър в наказателното поле, включително и вратаря на домакините и подаде към Точукво Нади, който на празна врата направи по-трудното и прати кълбото над напречната греда.

Бастунов се отличи с отлична индивидуална акция в 68-ата минута. Той навлезе в наказателното поле и стреля мощно в долния десен ъгъл на вратата, но Ханкич демонстрира отличен рефлекс. Секунди след това и Кабов обстрелва стража на "канарчетата", но вратарят отново излезе победител.

Четвърт час преди края Георги Вълчев нанесе мощен шут от дистанция и отново Ханкич се намеси добре. Минутка по-късно пак Ханкич попадна под светлината на прожекторите, след като Бастунов излезе сам срещу него и не успя да го преодолее.

Гостите доиграха двубоя с човек по-малко, след като Джеймс Етоо получи втори жълт картон в 83-а минута, а това окончателно прекърши крилете на "канрчетата".

Хебър - Ботев (Пловдив) 1:0

Голмайстор: 

1:0 - Бастунов (48')

Източник: Topsport.bg

Последни новини