ЦСКА, все още не е късно за заря!

ЦСКА, все още не е късно за заря!

Topsport.bg

04-11-2021, 08:30

ЦСКА гостува на украинския Зоря (Луганск) в ролята на последен отбор в групата и с минорни шансове за класиране. "Червените" се надяваха на повече от точка след първите си три мача от същинската част на турнира Лига на конференциите.

Сега мнозина побързаха да определят предстоящия сблъсък в Запорожие като мач без значение, но това съвсем не е така.

Първо, крайният изход зависи само и единствено от ЦСКА. Ако отборът покаже лицето, с което развенча Осиек и Виктория (Пилзен), то украинците са обречени дори и със станалото пословично за тях съдийско рамо. Излязът ли "червените" с играта като от крушенията с Локомотив (Пловдив) и Берое, то Зоря отново ще ликува.

Треньорът Виктор Скрипник на официалната пресконференция заяви: 

"Всеки от нашите два отбора излиза, за да защити честта на своята страна и за имиджа си в Европа."

При победа ЦСКА ще увеличи своя клубен коефициент, ще спечели 500 хиляди евро, а всеки успех в клубните турнири на Стария континент е ценен за имиджа, както наставникът на Зоря отбеляза.

Така преди десетилетие "армейците" загубиха от Рапид с 0:2, но триумфираха на реванша във Виена (2:1), макар отписвани от всички. 

Освен всичко победа тази вечер би дала огромен психологически тласък в началото на много труден за ЦСКА месец. Той включва гостувания на Лудогорец, Бодьо/Глимт и домакинства на ФК ЦСКА 1948, и Арда.

При още загубени точки в шампионата момчетата на Стойчо Младенов могат да се сбогуват преждевременно с шансовете си за 32-а титла и през този сезон.

Предстои още една пауза за национали отбори, която ще разкъса тежката програма с непрестанни мачове два пъти седмично. Няма как ЦСКА да пести сили тази вечер в европейско гостуване - столичният гранд живее за тези мачове, така е било години наред.

А колкото повече успехи постига в Европа сезон след сезон, толкова по-лесни съперници ще получава следващата година, докато не се утвърди отново на голямата сцена.

Източник: Topsport.bg

Последни новини