ЦСКА изпълни всички изисквания на УЕФА, забраните и наказанията паднаха

ЦСКА изпълни всички изисквания на УЕФА, забраните и наказанията паднаха

Topsport.bg

11-03-2022, 22:23

Най-успешният български клуб ЦСКА е изпълнил всички изисквания на УЕФА и няма да получи забрана за участие в европейските клубни турнири, съобщиха от централата в Нион.

"Армейците", заедно с португалските клубове Порто, Спортинг (Лисабон) и Санта Клара, са изпълнили изискванията на Клубния финансов контролен орган на УЕФА. През декември 2021 година и януари 2022 година четирите клуба, както и гибралтарският Мон Калпе, получиха условни наказания от УЕФА за изваждане от европейските турнири за срок от една година и срок до 31 януари 2022 година да докажат, че са успели да изплатят дължими просрочени задължения към 30 септември 2021 година.

ЦСКА имаше да плаща задължения към бивши футболисти, но вече всичко е платено.

Така единствено Мон Калпе ще изтърпи лишаване от година извън европейските турнири, тъй като скромният гибралтарски клуб не е изпълнил изискванията на УЕФА.

Испанският клуб Бетис получава отсрочка от УЕФА до 1 март, за да докаже, че е изчистил минали задължения, иначе ще получи допълнителна глоба от европейската централа, се казва още в днешното решение.

Порто и английският Уулвърхямптън пък са изпълнили изискванията на УЕФА за рентабилност, които подписаха съответно през 2017 и 2020 година и поради това повече няма да бъдат под специално наблюдение.

Източник: Topsport.bg

Последни новини