Антим Пехливанов: Българин трябва да поеме Ботев Пд

Антим Пехливанов: Българин трябва да поеме Ботев Пд

Novsport

07-10-2019, 09:44

Легендарният нападател от близкото минало на Ботев Пловдив Антим Пехливанов коментира ситуацията в клуба пред "Тема спорт".

Канарчетата загубиха катастрофално от Ботев Враца с 0:3, което отприщи гнева на феновете, а спортният директор Адалберт Зафиров подаде оставка.

"Това така не може да продължава. Не съм близо до отбора, не съм в кухнята и не знам какво се случва. Явно обаче има нещо сбъркано", започна Пехливанов, който игра с жълто-черна-та фланелка в периода 1982-1990 година и наниза 90 гола в 164 мача. 

"Всички ботевисти ги боли, мен също. Виждате на кое място се намира отборът в класирането. Има по-стари фенове, които идваха по мое време дори и на тренировките да ни гледат. Сега казват, че не им се ходи на мачовете. Изведнъж нещо се случи и нещата се промениха тотално", добави той. 

"Надявам се ръководството да намери решение и да знае какви са проблемите, защото не отива на Ботев да е на това място", каза още Пехливанов. 

На въпрос какъв трябва да е треньорът на отбора, българин или чужденец, бившият голмайстор каза: "Може би българин. Треньорската професия е доста специфична. Трябва да бъдеш и треньор, но и психолог. Вътре са 20 различни характера, трябва да се справиш с тях.

Лошото в България е, че един треньор, ако е отхвърлен от един или два отбора, след това сякаш го изтриват от професията. Така на много млади специалисти като че ли рано им приключиха кариерите", каза Пехливанов. 

Източник: Novsport

Последни новини