Балъков: До 15 май ще е ясно дали оставам в Етър

Балъков: До 15 май ще е ясно дали оставам в Етър

Novsport

02-05-2019, 07:54

Треньорът на Етър Красимир Балъков говори npeд "Тема Спорт" във връзка с днешния мач с Витоша Бистрица и публикациите около евентуалното му назначение за национален селекционер. "Още преди да сте ме попитали за националния отбор -не мога да ви кажа нищо по-различно от това, което казах и след мача във Враца", заяви Балъков. Тогава той обяви, че не е получил обаждане от БФС.

"До 15 май ще се разбере моето бъдеще. Дотогава ще е ясно дали има развитие в позитивен аспект за Етър. Клубът не съществува на базата на моето име и авторитет, защото има огромни традиции. Моето идване наля бензин в огъня, за да може Етър да се стабилизира. Иначе всичко относно това как трябва да се развива Етър съм го споделил пред Управителния съвет. Ако се направят крачки напред, а не да се връщаме назад, тогава в Етър ще има добри условия за развитието на български футболисти.  Клубът обаче трябва да има твърд бюджет, който да внесе спокойствие в хората, които работят тук. Нужно е както неговото гарантиране, така и завишаване. Не можеш да растеш като резултати и класиране, а в същото време да смъкваш бюджета. Ако не се разбере от хората в Управителния съвет, би било по-добре да не говорим за възраждане на футбола в града. Аз все пак вярвам в бъдещето на клуба и се надявам, че нещата във Велико Търново ще се случат по най-добрия начин", допълни Балъков.

"Предстои ни убийствена програма. В следващата седмица ни се събират три мача, защото първите баражи са на 7 и 10 май. Стягаме се и работим по план. Искаме да зат-върдим добрите резултати и стил на игра. Дано се преборим за участие на бараж за Лига Европа", каза още Балъков.

Той говори и за халфа на тима Георги Сърмов (33 г.), който от новия сезон ще играе в немския Кемницер. Формалност е тимът да спечели промоция за Трета лига. "Да, те го наблюдаваха в подготвителния период. Моите контакти допринесоха за преминаването на Сърмов в Германия. Кемницер се развива много стабилно и е в подем. Условията за работа са като в Бундеслигата. Пожелавам на Сърмов да си завърши кариерата там. Аз в Германия играх до 38 години. Възрастта няма никаква роля във футбола", допълни Балъков. Заедно със Сърмов в Кемницер ще продължи и Костадин Велков, който е там от началото на този сезон.

За днешното домакинство срещу Витоша Балъков не може да разчита на двама основни играчи - Боджадж е със стомашен вирус, а Даниел Младенов има лека травма в коляното. Те не попаднаха в групата. Иван Петков пък бе опериран и е аут задълго. Атаката днес ще води Милчо Ангелов, но и Иван Стоянов е опция за централен нападател.

Източник: Novsport

Последни новини