Белия: Няма да е пагубно, но ще е жалко да не играем в Европа

Белия: Няма да е пагубно, но ще е жалко да не играем в Европа

Novsport

04-05-2018, 22:24

Старши треньорът на Ботев (Пд) Николай Киров изрази разочарованието си от загубата на "Герена". "Канарчетата" поведоха с 2:0, но в крайна сметка отстъпиха на Левски с 2:3.

"Когато водим в резултата, трябва да умеем да държим топката. Не може с директни топки да ни вкарат с 3 гола. Мачът стана двуостър, от което за нас нямаше смисъл, тъй като водихме. Имаме пробелми в крайната защита. За пореден път отбелязваме голове, но допускаме с един повече.

Не завършвахме атаките по най-правилния начин. Или ударът е неточен, или последното подаване е неточно. По-големият проблем е, че не държим топката, когато водим. Ние трябваше да хващаме Левски на контра, а се случи точно обратното.

Най-вероятно през второто полувреме пресата на Левски е станала по-активна, а ние не сме имали нужното самочувствие. Комплексни са причините. За нас беше важно да спечелим, за да имаме шансове за Лига Европа. За пореден път губим в последните минути. Върху това трябва да разсъждаваме.

Изоставаме твърде много от третото място вече. Нещата зависят изцяло от резултатите на другите отбори. Левски се откъсна много. Нещата вече не зависят от нас.

В атака нямаме проблеми. Има хора, които да заместят Стивън Петков. Цяла година бележим доста голове. Проблемите ни са в крайната защита.

Не мисля, че ще е пагубно за Ботев, ако не играе в Европа. Ще е жалко за нас, тъй като видяхме каква е емоцията. За да стигнеш до Европа, трябва да печелиш своите мачове. А ние твърде много изгубихме и то точно срещу преки съперници. Явно и шансът не е наша страна.

Надявам се в най-скоро време да започнем да мислим за трансфери. На нивата над нас текат процеси, за да имаме яснота с какво разполагаме и как да правим селекцията. Надявам се следващата седмица вече да започнат да се развиват и тези процеси. Надявам се това да сране възможно най-скоро", коментира Николай Киров.

Източник: Novsport

Последни новини