Ботев Пд излиза за нов разгром срещу Септември

Ботев Пд излиза за нов разгром срещу Септември

Novsport

10-11-2018, 09:19

Ботев Пловдив ще се връща на победния път. В последния кръг канарчетата бяха разбити с 1:4 от Левски, който прекъсна серията им от успехи.

Днес жьлто-черните приемат удобен съперник - Септември София. Преди година Ботев разби столичани с 5:0 в Коматево, като Фернандо Виана избухна с четири гола.

В началото на настоящата кампания пловдивчани спечелиха с 2:0 срещу Септември на "Васил Левски", така днес най-вероятно ни очаква нов техен успех.

Старши треньорът Николай Киров-Белия е категоричен, че за подценяване и дума не може да става. Ботев продължава да гони целта си - място в първата шестица.

Киров обаче прибегна до двама юноши, за да запълни групата за мача, който е по обед - 12:30 часа. Благо Данчев и Иван Василев са в разширения състав. Те заемат местата на Крис Добрев, който е с юношеския национален отбор и Густаво Афонсо, който е контузен и не тренира с отбора през тази седмица.

Всички останали футболисти са на линия, както и Вратарят Иван Чворович, който бе с вирусно заболяване и не бе в групата за мачовете с Берое и Левски. Той обаче ще остане на пейката за сметка на утвърдилия се под рамката Даниел Кайзер.

Райко Алов от набор 2001 е изненадата в групата на Септември за днешния двубой срещу Ботев (Пд). Заедно с него сред 18-те на Христо Арангелов се завръща и възстановения Иван Тилев. Интересно е, че Борис Галчев може да остане на пейката. До последно ще се решава дали той, или Фабиано Алвеш ще започне до Яя Меледже.

Сигурен титуляр обаче продължава да е синът на собственика Румен Чандъров - Асен, който демонстрира отлична форма в последните двубои. Ишмаел Байду и Георги Русев ще действат по фланговете, а за върха на атаката ще се гласува доверие на по-бързия Крие Гади за сметка на Мирослав Будинов.

В същото време французинът Аласан Диаби вече е разтрогнал договора си. От състава ще липсва и Александър Георгиев, който скъса менискус и до Нова година няма да е на разположение на треньорския щаб.

Източник: Novsport

Последни новини