Венци Стефанов: Пътят за България е само с родни футболисти

Венци Стефанов: Пътят за България е само с родни футболисти

Novsport

19-07-2018, 21:15

Собственикът на Славия Венцеслав Стефанов остана доволен от резултата на мача с Илвес Тампере, който класира столичани напред в турнира Лига Европа. В следващия кръг "белите" срещат доста по-сериозен съперник - Хайдук (Сплит).  "Доволен съм от това което видях. Момчетата се раздадоха. Доволен съм от това, че продължаваме напред.  Не искахме да говорим или да мислим за Хайдук преди да свърши този мач. Ще бъде много тежко в следващия кръг. Виждате хърватите са вице световни шампиони. Важното е да излезем да играем, както играхме тези два мача."

Ето и как шефът на Славия коментира представянето на другите български отбори в евротурнирите: „Да ви кажа, за Лудогорец съм спокоен, там има много силни футолисти и тим, те ще продължат в Шампионска лига, сигурен съм. Не съм аз човекът, който да дава рецепти. Ние си гледаме само в нашата кухня, както се казва. Стараем се с български футболисти. Да ги налагаме и да им даваме шанс. Много желая ЦСКА да продължи, те са турнирен боец. Но няма ги тези футболисти, които да играят с това чувство… виждате българите се раздадоха до последно. Дано занапред повече отбори да могат да разчитат на български играчи. Пътят за България е само с родни футболисти."

"Имам много приятели в Левски, но мразя тези хора, които вандалстват на терена, вечно са ме обиждали - мен, покойното ми дете и семейството ми. Затова така се отнасям към тях. Тук на трибуните имаше майки с деца, много ми се иска по-често да виждаме такива гледки и да няма ексцесии и издевателства. Може да съм старомоден, но предишни години този стадион беше пълен и се радваше на победи на българските отбори."

"На Загорчич задачата, която съм поставил, е да направи боеспособен отбор, да разчита на наши момчета. Виждате 16 годишно момче влезе днес. Бъдещето е пред тях."

"Галин Иванов е един голям мъж, аз му благодаря, че се раздава. Разбрали сме се, че когато пожелае, ще му дам шанс, но той за момента се чувства добре тук. Ако отиде, да отиде в отбор,  който си заслужава, не в гъза на географията."

"Има интерес към много футболисти от нашия клуб. Не мога да отлича някой и да пренебрегна някой друг, всички се представят добре."

Ето какво каза Венци Стефанов за битката за титлата през новия сезон на Първа лига: "Безапелационно Лудогорец ще е шампион, нищо не може да ги спре и ще стават дори по-силни."

Източник: Novsport

Последни новини